Haberler

Sülükle Tedavi Yapan Doktordan Metin Şentürk'e Tazminat Davası

Manisa'da Sülükle Göz Tedavisi Yapan Doğal Hayat Polikliniği'nin Sahibi Uzman Dr. Suat Arusan, Katıldığı Bir Televizyon Programına Telefonla Katılarak Hakkında Yanlış Yönlendirme ve Hakaret İçeren Sözler Sarf Ettiği Gerekçesiyle Ünlü Sanatçı Metin Şentürk Aleyhine 500 Bin YTL'lik Tazminat Davası Açtı.

Manisa'da sülükle göz tedavisi yapan Doğal Hayat Polikliniği'nin sahibi Uzman Dr. Suat Arusan, katıldığı bir televizyon programına telefonla katılarak hakkında yanlış yönlendirme ve hakaret içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle ünlü sanatçı Metin Şentürk aleyhine 500 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Türkiye'de ilk defa Manisa'da sülükle bazı göz hastalıklarını tedavi etmeye başlayan, ülkenin dört bir yanından gelen görme rahatsızlığı çeken hastaların umudu haline gelen Uzman Çocuk Doktoru Suat Arusan, kendisi ve uyguladığı tedavi yöntemine karşı yapılan eleştiriler yüzünden hukuksal mücadele başlattı. Doğal Hayat Polikliniği'ne gelen her hastaya "Gözünü açacağız" diye bir umut vermediklerini, kendi talepleri doğrultusunda çeşitli seanslarda sülükle tedavi uyguladıklarını ifade eden Dr. Arusan, yüzlerce hastada sülükle tedaviden olumlu sonuç aldıklarını ve bu yöntemin başta Avrupa ve Amerika olmak üzere dünyanın her yerinde uygulandığını öne sürdü. Türkiye'de yeni sayılan bu tedavi yöntemine haksız ve hakarete varan tepkiler almasına çok şaşırdığını kaydeden Dr. Arusan, hakkını aramak üzere yargıya başvurduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Körler Federasyonu yetkilisi avukat Hasan Tatar, Konya'da ve Afyon'daki ilgili federasyona bağlı dernek başkanları, polikliniğimizi sadece yönetmelik beklediği için tedaviye ara vermesini, polikliniğin genel anlamda kapatılması olarak haber yapan birçok gazete aleyhinde ve bir televizyon programında yayına telefonla bağlanarak çok cahilane laflar eden Metin Şentürk isimli görme engelli şarkıcıya karşı 500 bin YTL tutarında davalar açmış bulunuyorum. Bunun hepsiyle yasalar önünde hesaplaşacağım. Yine Manisa Tabipler Odası başta olmak üzere benim bir ifademi almayı bile lüzum hissetmeden suç duyurusunda bulunmaya cesaret eden her kim ise ve bu konuyu bilmeden karalamaya çalışan, etiketi ve unvanı ne olursa olsun hepsiyle yasalar önünde hesaplaşacağımı ifade etmek istiyorum. Şu anda açmış olduğum tazminat davalarının tutarı 1.5 milyon YTL'yi aşmış bulunuyor".

Ünlü sanatçı Metin Şentürk'ün telefonla bağlandığı canlı yayında kendisi hakkında "Şarlatan. Bu tür insanları niye çıkartıyorsunuz? Sülük bunda faydalı olsaydı, ben dünyanın en iyi sülüğünü getirirdim" şeklinde ifadeler kullandığını iddia eden Dr. Arusan, "Metin Şentürk akıl mantık dışı sözler sarf etti. Görme engelli olduğu için canlı yayında kendisiyle bir tartışma yapma durumuna düşmek istemedim. Yanıltıcı olması, hakaret içermesi ve bilgisizce söylenmiş ifadeler olduğu için bunun da elbette bir bedelinin olması gerekiyor" dedi.

Kendisine yönelik karalama kampanyası başlatıldığını öne süren Uzman Dr. Suat Arusan, "Bu mevcut karalama kampanyasıyla beni Ziya Özer'in durumuna düşürmeye çalışanlarla yargı önünde çok ciddi şekilde hesaplaşırken, hiçbir şekilde bu ülkeden hiçbir yere gitmeyeceğim, birçok teklife rağmen bu topraklarda kalmayı hedefleyen bir kişi olarak hepsiyle acı bir şekilde hesaplaşacağım. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanları bütün kamuoyuna etiketi ne olursa olsun acı bir şekilde teşhir edeceğim" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın sülükle tedavi yöntemini yönetmeliği olmadığı gerekçesiyle geçici olarak durdurmasını değerlendiren Dr. Arusan, "Bakanlığımız son derece dürüst, ilkeli ve bilimsel hareket etmiştir. Bu konuyla ilgili bir bilim kurulu tertiplemiştir. Bu kurul sülük tedavisi hakkında değişik tartışmalar içerisindedir. Bakanlığımız sonunda bütün dünyada uygulanmakta olan, Almanya'da 300 kadar, Amerika ve Rusya'da sayılamayacak kadar merkez bulunan sülükle tedavinin stili açısından kararını verecektir. Bu anlamda biz sadece yönergeyi bekliyoruz. Yönerge gelene kadar bu uygulamayı yapmıyoruz" dedi.

Kendisini eleştirenlere seslenen Dr. Arusan, "Uyuyan bir insanı uyandırabilirsiniz, ama uyuyor taklidi yapan bir insanı asla uyandıramazsınız. Ortadaki iddiayı 'Ben bunu araştırmıyorum, araştırmayacağım' diye egoist mantığı sergileyen bir adama verilecek cevap 'Hadi oradan sen de' olabilir. Ortada gözü açılan yüzlerce insan vardır. Zaten iki ihtimal söz konusudur; ya biz doğru söylüyoruz ya da bir Türk filmi çeviriyoruz. Üçüncü bir ihtimalin olduğunu kimse söyleyemez. Bunu anlamak, araştırmak bunların işi değil midir? Ben başka bir ülkede olsaydım heykelimi dikecek insanlar olurdu. Ben diğer bazı uzmanlar gibi bilgiyi dışarıdan alıp taklit etmiyorum. Bir takım doğruların veya yeni şeylerin araştırılması, ahlakı geçmiş bilim adamlarında olmasaydı insanlık hala taş devrini yaşıyor olurdu. Ben başka bir ülkede olsaydım heykelimi dikecek insanlar olurdu" şeklinde konuştu.

(ÖA-YK-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title