Haberler

Sulama Kanallarının Yanındaki Yolları Kullanmayın Uyarısı

DSİ Yetkilileri, Atatürk Barajı'ndan Harran ve Şanlıurfa Ovaları'na Fırat Nehri'nin Suyunu Taşıyan Sulama Kanallarının Yanından Geçen Yollarda Sık Sık Meydana Gelen Kazalar Nedeniyle Bir Açıklama Yaptı.

DSİ yetkilileri, Atatürk Barajı'ndan Harran ve Şanlıurfa Ovaları'na Fırat Nehri'nin suyunu taşıyan sulama kanallarının yanından geçen yollarda sık sık meydana gelen kazalar nedeniyle bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde geçtiğimiz yıl Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanallarına uçan 2 otomobilde toplam 13 kişinin hayatını kaybetmesi ve bu yıl da meydana gelen bazı kazalardan dolayı yetkililer uyarılarda bulundu. Alınacak önlemleri anlatan DSİ yetkilileri, "İş makineleri için yapılmış olan yollar diğer araçların şoförleri tarafından kullanılıyor. Bu yollarda karayolu taşımacılığı yapılması tehlikelidir. Maalesef bu konu için defalarca ilgili birimlere yazı göndermemize rağmen özellikle

köylerde ikamet eden vatandaşlarımız gidecekleri yere daha erken varmak için kanal yollarını kullanıyor. Sonuç olarak da üzücü olaylar yaşanıyor. Bunun için vatandaşlarımızdan tek isteğimiz bu yolları kullanmamalarıdır" dedi.

(FÖ-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title