Haberler

Steınmeıer, Kurnaz'la İlgili Haberleri Yalanladı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-walter Steinmeier, ABD'nin Murat Kurnaz'ın Serbest Bırakılmasıyla İlgili Teklifini Reddettiğine Dair Haberleri Yalanladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ABD'nin Murat Kurnaz'ın serbest bırakılmasıyla ilgili teklifini reddettiğine dair haberleri yalanladı.

Bild Gazetesi'ne konuşan Steinmeier, "Seçenekler arasında Almanya ya da Guantanamo yoktu. Türkiye'ye göndermekte ne gibi bir sorun olabilirdi? Benim resmi bir tekliften haberim yok" dedi. Steinmeier, 11 Eylül 2001'de yaşanan saldırıların ardından Almanya hükümetinin en önemli önceliğinin vatandaşlarını korumak olduğunu vurguladı. Alman Dışişleri Bakanı ayrıca, "Saldırıların ardından en büyük endişemiz, Almanya'da yaşayan 82 milyon insanın güvenliğini sağlamaktı. Burada saldırı gerçekleşme ihtimalini göz önüne almalı ve onları korumak için mümkün olan her şeyi yapmalıydık" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Araştırma Komisyonu bu hafta yayınladığı raporunda, ABD'nin Guantanamo eski tutuklusu Murat Kurnaz'ın serbest bırakılması yönünde yaptığı teklifin, 2002 yılında Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder hükümeti tarafından geri çevrildiği belirtilmişti. Geçen haftada da basında, eski başbakan Schröeder hükümetinde istihbarat servislerini koordine etmekle görevli olan Steinmeier'ın, ABD'nin teklifini kişisel olarak geri çevirdiğine dair haberler yer almıştı.

(AFP-SŞ-SŞ-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title