Haberler

Standard And Poor's: ''Bankacılık Sistemi Travmalara Eskisinden Daha Hazırlıklı''

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) Türk bankacılık sisteminin keskin iniş çıkış ve dalgalanmalara karşı geçmişte olduğundan çok daha dayanıklı olduğunu bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) Türk bankacılık sisteminin keskin iniş çıkış ve dalgalanmalara karşı geçmişte olduğundan çok daha dayanıklı olduğunu bildirdi.

S&P'nin Kredi Derecelendirme Servisi'nin Türkiye'de mali piyasalarda meydana gelen son dalgalanmayla ilgili değerlendirmesinde, son gelişmelerin, Türk Bankacılık sisteminin son yıllarda girdiği pozitif yönelime ciddi bir zarar vermediği ve Türkiye'nin hala yabancı yatırımcılar için cazip bir pazar olmaya devam ettiği vurgulandı.

Kredi tahlilcisi Magar Kouyoumdjian, ''Şu anki ılımlı istikrarsızlığa kıyasla, benzeri bir alt üst oluş geçmişte sisteme çok daha pahalıya mal olurdu, bu da Türk bankacılık sisteminin dayanıklılığının ve toparlanma yeteneğinin arttığını gösteriyor'' dedi.

Değerlendirmede, son dalgalanmanın yeni merkez bankası başkanının atanmasının gecikmesi, önde gelen bir yargı görevlisinin öldürülmesi ve sosyal güvenlik reform yasasının bazı maddelerinin cumhurbaşkanınca veto edilmesi gibi gelişmeler nedeniyle yaşanan güven kaybından kaynaklandığı belirtilerek, Türk Lirasının aşırı değerlenmiş olarak görülmesinin de bu duruma katkıda bulunduğu kaydedildi.

Türk Lirasının kırılganlığının, Türkiye'nin ağır faiz ve borç yükü ile enflasyon baskısının ağırlaşmasıyla da arttığı kaydedilen değerlendirmede, bu ortamda yaşanan ''devalüasyonun'' piyasalar için sürpriz oluşturmadığı ifade edildi.

Değerlendirmede, ABD'de yüksek faiz beklentisinin cazibesiyle yatırımcıların, gelişmekte olan piyasalardan genel bir çekilmeye yöneldiği bir dönemde meydana gelmesinin, Merkez Bankasını 2001 krizinden beri ilk kez faiz artırımına gitmeye zorladığı hatırlatıldı.

Türk bankalarının arbitraj avantajlarından yararlanmak için eskiden olduğu gibi büyük açık pozisyonlarla çalışmadığı, yapılan önemli reformların bankacılık sisteminin borç yapısını daha sağlıklı kıldığı hatırlatılan değerlendirmede, bütün bunların bankacılık sistemini kısa vadeli orta çaplı gerilimlere karşı mali bakımdan daha güçlü kıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title