Haberler

Van'da Yamaç Paraşütü ve Paramotor Hedef Şampiyonası devam ediyor

Güncelleme:

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonunun iş birliğiyle düzenlenen Yamaç Paraşütü ve Paramotor Hedef Şampiyonası devam ediyor.

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonunun iş birliğiyle düzenlenen Yamaç Paraşütü ve Paramotor Hedef Şampiyonası devam ediyor.

Van'ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliğinin tanıtımını sağlamak, yamaç paraşütü sporunun yaygınlaşması amacıyla düzenlenen şampiyona, Tuşba ilçesine bağlı Ayanis Mahallesi'nde start aldı.

Birçok ilden kente gelen 67 sporcu, Ayanis Mahallesi'ndeki alanda Süphan Dağı ve Van Gölü manzarası eşliğinde uçuş yaparak hedefe ulaştı.

Göl kıyısında düzenlenen parkurda yarışan paramotor tutkunlarının gösterisi beğeni topladı.

Gösteri sırasında dengesini kaybederek Van Gölü kıyısına düşen bir paramotor pilotu, Van Gölü Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, AA muhabirine, Van'da ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Van Gölü'nün çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Van çok kadim bir şehir. Bizleri bağırlarına bastılar. Çok güzel karşılandık. Van Gölü çok güzel bir yer. Burada uçmak muhteşem. Türkiye'de ilk kez paramotor yarışlarını burada yapıyoruz. 1700 rakımda olması bizleri zorluyor ama yine de burada ilk kez yarış yapıyoruz. Yamaç paraşütü dalında 50 sporcumuz geldi. Yarış için meteorolojik veriler çok iyi. Yarış gün boyunca devam edecek. Yarında uçuşlarımız olacak. Kıyasıya bir mücadele var."

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir de "Yarışmanın ilkini gerçekleştiriyoruz. Birçok ilden sporcu geldi. Van'daki sporcularımız da profesyonel pilotlarla uçma şansı buldu. Bu yarışma ilimize büyük bir ivme kattı. Çünkü ilimizin coğrafyası bu işe uygun. İrtifa farkı olmasına rağmen güzel uçuşlar izliyoruz." diye konuştu.

Yamaç paraşütü pilotu İlhan Gezgen de "Çok güzel bir manzarada yarışıyoruz. Van'ı da 12 sporcu temsil ediyor. İl dışından gelen sporcular manzaraya hayran kaldı. İzleyenleri mest eden bir doğa var. Güzel bir yarışma oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Van Valiliği Türkiye Van Turizm Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title