Haberler

Tunceli, Dünya Rafting Şampiyonası'na hazır

TÜRKİYE'de ilk kez bu yıl Tunceli'de düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonası hazırlıkları tamamlandı.

TÜRKİYE'de ilk kez bu yıl Tunceli'de düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonası hazırlıkları tamamlandı. Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, şampiyonaya 3 kıtadan 20 ülkenin katılacağını söyledi.

11- 13 Haziran 2019 tarihinde Tunceli'de düzenlenecek Dünya Rafting  Şampiyonası hazırlıkları tamamlandı. Uluslararası standartlarda 36 kilometrelik bir rafting parkuru yapılan kentte, şampiyona için gelecek sporcular konaklama merkezleri düzenlenirken, gazeteciler için ise uluslararası basın merkezi oluşturulacak. Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı, şampiyonayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Yardımcı, Avrupa'da 12 yıldır düzenlenemeyen Dünya Rafting Şampiyonası'nın Türkiye'de ilk kez Tunceli'de düzenlenecek olmasının Türkiye ve Tunceli için tarihi bir önem taşıdığını söyledi.

Şampiyonaya 3 kıtadan 20 ülkenin katılacağını belirten Yardımcı, "20 ülke Tunceli'de düzenlenecek bu şampiyonaya katılacaklarını açıklayarak resmi başvurularını yaptılar. Tunceli ve Türkiye ilk kez Dünya Rafting Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Çok önemli bir organizasyon. Tunceli'nin turizmi açısından dev bir adım. Sporcu yönetici ve gazeteci olmak üzere yaklaşık 800 kişi dışarıdan gelecek. Yurt içinden gelecekler ile birlikte binlerce kişi bu şampiyonayı izleyecek. Tunceli'de Munzur Vadisi Milli Parkı içinde geçen Munzur Nehri'nde düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonası'na aralarında Çin, Brezilya, Fransa, Hindistan, İtalya, İran ve Hırvatistan gibi ülkelerin bulunduğu toplam 20 ülke katılacak. Bilindiği üzere geçen yıl Munzur Nehri'nin 36 kilometrelik kısmı Dünya Rafting Federasyonu tarafından dünya rafting parkuru ilan edildi. Munzur Nehri'ndeki uluslararası rafting parkurunda geçen yıl Türkiye Rafting Şampiyonası'nı, bu yıl milli takım seçmelerini düzenledik. Son derece başarılı bir sınav oldu. Bu yıl da nihai hedef olan Dünya Rafting Şampiyonası'nı düzenleyeceğiz" dedi.

'HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI'

Fikret Yardımcı, şampiyonayla ilgili hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, "Tunceli'de yapılacak Dünya Rafting Şampiyonası için bütün hazırlıkları tamamladık. Gelecek sporcu, yönetici ve misafirlerimizin konaklayacağı, antrenman yapacağı bütün mekanlar ayarlandı. Organizasyonunun en iyi şekilde geçmesi için uluslararası basın merkezi oluşturacağız. Ulaşım ve konuklama konusunda bütün hazırlıklar tamamladı ve dünyaya örnek bir organizasyon olacak. Tunceli, bu sayede bütün dünya tarafından tanınacak ve yeni bir turizmi merkezi haline gelecektir" diye konuştu.

- Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Tunceli Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title