Haberler

Sivas'ta Stadyum Yanı Üst Geçit ve Bağlantı Yolu Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Sivas Belediyesi, yeni bağlantı yolları ile alternatif ulaşım aksı oluşturmayı hedefleyen projeleri kapsamında Sivasspor Caddesi üzerinde bulunan üst geçit projesini tamamladı. Stadyum yanı üst geçit ve bağlantı yolu, protokolün katılımıyla hizmete açıldı.

Stadyum yanı üst geçit ve bağlantı yolu hizmete açıldı

SİVAS - Erzincan Çevre Yolu'nu Stadyum yanından üst geçitle Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'na, akabinde Buhara Caddesi'ne ulaştıracak Stadyum Yanı Üst Geçit ve Bağlantı Yolu projesi hizmete açıldı.

Şehirde yeni bağlantı yolları ile alternatif ulaşım aksı oluşturmayı hedefleyen Sivas Belediyesi, bu istikamette hayata geçirdiği projelerle ulaşımdaki konforu ve kaliteyi en üst seviyeye çıkarmayı maksatlıyor. Bu çerçevede Okullar Bölgesi ve Stadyum önünde yaşanan trafik yoğunluğunu en aza indirmek için çalışmalara başlayan Başkan Hilmi Bilgin idaresindeki belediye, Gültepe'de bulunan Sivasspor Caddesi üzerinde yeni bir üst geçit projesini hayata geçirdi. Stadyum Yanı Üst Geçit ve Bağlantı Yolu; Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ve İl protokolünün katımıyla hizmete açıldı.

Açılış programında konuşan Başkan Bilgin, bu yılın söz verdikleri projelerin açılış yılı olacağını belirtti. Bilgin, "Göreve geldiğimiz andan itibaren şehrin sorunlarını ortak bir iradeyle çözmek için hızla yapım işlerine başladık. Allah'a şükürler olsun 4,5 yılın sonunda inşallah Stadyum Yanı Üst Geçit açılış programıyla birlikte 'bu sene açılış senesi' diyerek şehrimize kazandırdığımız projelerin birer birer açılışlarını hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. En önemli projelerimiz ulaşım projeleriydi ve bugün de onlardan bir tanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu bölgenin tek bir girişi vardı. Karayollarının yanındaki yolla birlikte bağlanabiliyordu ve doğal olarak da o bölgede bir büyük bir trafik sıkışıklığı vardı. Göreve geldiğimiz an kendi ekibimiz, Plan Proje Müdürlüğümüz yolun proje çalışmasını yaptılar. İhalesini yaptık ve yine kendi şirketimiz Özbelsan A.Ş'nin üstlendiği bu projeyi 25 milyon TL bedelle ihale ettik. Bu projenin aktüel rakamları yaklaşık 110 milyon TL, bugün kazasız belasız bitirerek hizmete açmış oluyoruz" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'nın duası ve kurdelenin kesilmesiyle projenin açılışı gerçekleştirildi. TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, makam aracına binerek yolda ilk sürüşü gerçekleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Sivas Belediyesi Sivasspor Sivas Yerel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1 Mayıs kuyumcular açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs eczaneler açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title