Haberler

Şampiyonlar Ligi Ön Bakış

Devler Ligi iki ayı aşkın bir aranın ardından bu hafta dönüyor.

Pellegrini'nin takımı hazır

Manchester City – Barcelona

Avrupa futbolunun bu sezon en çok gol atan iki takımı karşı karşıya geliyor. Şilili Manuel Pellegrini yönetiminde 68 gol atan Manchester City, Arjantinli Gerardo Martino yöetiminde 69 gol atan Barcelona'yı City of Manchester Stadyumu'nda konuk edecek. Bugünün Barcelona takımını yaratan adamların başında gelen Pep Guardiola'nın yeni takımı Bayern'i gruptaki mücadelede 3-2 mağlup etmeyi başaran Manchester City, şimdi de onun eski takımını geçmek zorunda.

City, Lig Kupası'nda finale, FA Cup'ta çeyrek finale yükseldi ve ligde de şampiyonluk yarışını sürdürüyor. Barcelona da ligde lider ve Kral Kupası'nda da finale yükselmeyi başardı. Kısacası iki takımdan birisi, bu sezon ilk kez bir kupa yolculuğunun sonuna gelecekler. Xavi, Rayo Vallecano ile oynanan maçta dinlendirildi ve City karşısında sahada olacak. Manchester tarafında ise sakatlıkları süren Serigo Agüero, Fernandinho ve Nastasic'in yanı sıra cezalı James Milner da bu maçta forma giyemeyecek.

PSG farkı açıyor

Bayer Leverkusen – Paris Saint Germain

Bayer Leverkusen, normal bir Bundesliga sezonunda bu performansıyla şampiyonluk yarışında iyi bir yerde olabilirdi ama Bayern'in müthiş formu sebebiyle ikincilik mücadelesi yapıyorlar. Laurent Blanc'ın Katar sermayeli PSG'si ise Fransa Ligi'nde kendisi gibi bir mültimilyarderi arkasına almış Monaco ile şampiyonluk için savaşıyor.

Sami Hyypia'nın takımı geçtiğimiz hafta kendi evinde iki mağlubiyet aldı. Önce kupada Kaiserslautern'e elendiler, sonra da ligde Schalke'ye 2-1 mağlup oldular. PSG ise son 14 resmi maçta sadece bir kez mağlup oldu. 2014 yılında çıktığı 10 resmi maçta 9 gol atan Zlatan Ibrahimovic, 30 kasımdan beri hiçbir maçında ikiden fazla gol atamayan ve iki farklı kazanamayan Leverkusen için en büyük tehdit olacak. Edinson Cavani'nin sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek olması, kadrodaki alternatifler göz önüne alındığında onlar için büyük bir engel değil. Ancak ev sahibinde Emre Can'ın cezası nedeniyle forma giyemeyecek olması, onlar için büyük bir handikap.

"Tur yarı yarıya ortada"

Milan – Atletico Madrid

Kulüp tarininin en kötü sezonlarından birisini geçiren Milan'la, 1996'da La Liga ve Copa del Rey şampiyonu olarak duble yapmalarından beri en iyi sezonunu geçiren Atletico Madrid karşı karşıya... Clarence Seedorf, göreve geldikten sonra asıl amacını takımı toparlamak olarak belirlemiş durumda. Öte yandan Diego Simeone'nin takımı, süper golcüsü Falcao'yu kaybetmesine rağmen geçen sezonun da üstüne koyarak İspanya'daki şampiyonluk yarışına ortak oldu.

Tiago Mendes'in bileğinden geçirdiği operasyon ve Filipe Luís'in sakatlığı sebebiyle oynayamayacak olması Atletico Madrid'i zorlayacak ama Milan tarafında da bir hayli eksik var. Urby Emanuelson, Robinho ve El Shaarawy'nin sakatlıklarının yanı sıra Sulley Muntari ve Ricardo Montolivo da cezalı oldukları için bu maçta yer alamayacaklar. Bu da Diego'nun gelişiyle daha da güçlenen Los Colchoneros'un orta sahada rakibine büyük problemler yaratacağı anlamına geliyor. Atletico Madrid, kendi grubunu 10 puan farkla zirvede bitirerek grup maçlarının en rahat lideri olmuştu.

Bayern rakipsiz

Arsenal – Bayern Münih

Kaderin bir cilvesi. İki takım tam 365 gün önce yine Emirates Stadyumu'nda, yine Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında karşı karşıya gelmişler ve konuk Bayern, 3-1 kazanmıştı. Arsenal, Allianz Arena'daki maçın 86. dakikasında 2-0 öne geçmiş ama deplasmandaki gol avantajıyla Bayern tur atlamıştı.

O günlerden bu yana değişen çok şey oldu. Arsenal, son yıllardaki kötü performansını biraz düzeltti ve Premier League'de tekrar şampiyonluk yarışını kovalar hale geldi. Ama onlar gücünü yukarı çekerken Bayern sadece ülkesinin değil, Avrupa'nın ve hatta dünyanın en iyi takımı haline geldi. 2013-14 sezonunda Borussia Dortmund'a Almanya Süper Kupası'nda ve Manchester City'e Şampiyonlar Ligi'nde kaybettikleri ikinci maç dışında hiç mağlup olmadılar. Arsenal'de Theo Walcott ve bu sezonun flaş isimlerinden Aaron Ramsey'in sakatlıkları sebebiyle yokluğu da tabloyu daha kötü bir hale getiriyor. Bayern'de Franck Ribery kalçasındaki sakatlıktan ötürü Londra'da olmayacak ama bu Guardiola'yı çok fazla düşündürmüyor. Almanlar son 4 maçta 16 gol atıp tek gol dahi yemediler. Arsenal ise defansı dengesiz yakalandığında neler olabileceğini Liverpool'a ligde 5-1 mağlup oldukları maçta görmüştü. Wenger'in işi zor olacak.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Atletico Madrid Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title