Haberler

MHK, Galatasaray - Konyaspor Maçı Hakemi Hüseyin Göçek'in Hakemliğini Askıya Aldı

Güncelleme:

Merkez Hakem Kurulu, Galatasaray - Atiker Konyaspor maçında yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonuyla ilgili, orta hakem Hüseyin Göçek ile VAR hakemi Halis Özkahya'nın hakemliğini 2. değerlendirmeye kadar askıya aldı.

Merkez Hakem Kurulu (MHK), Galatasaray - Atiker Konyaspor maçında yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonuyla ilgili kararlarını açıkladı.

Yusuf Namoğlu başkanlığında toplanan Merkez Hakem Kurulu, FIFA hakemleri Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'ya VAR sistemi performansları yeterli bulunmadığından dolayı ikinci bir değerlendirmeye kadar müsabaka hakemliği ile VAR görevleri verilmemesini kararlaştırdı. Bilindiği gibi Süper Lig'in 13'üncü haftasında oynanan Galatasaray ile Atiker Konyaspor karşılaşması 1-1 bitmiş, Konyaspor'un lehine verilen penaltı kararı ise büyük tepki toplamıştı.

Konuk takıma 1 puanı getiren 87'nci dakikadaki penaltı pozisyonunu inceleyip, orta hakem Hüseyin Göçek ile Video Asistan Hakem (VAR) Halis Özkahya arasındaki konuşmaları dinleyen Merkez Hakem Kurulu (MHK) yönetimi, bugün yaptığı toplantıyla da kararını açıkladı.

MHK, Galatasaray - Konyaspor Maçı Hakemi Hüseyin Göçek'in Hakemliğini Askıya Aldı

MHK'nin almış olduğu kararla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

"MHK TARAFINDAN DETAYLI DEĞERLENDİRME YAPILDI"

"Süper Ligimizin 13 haftasına ait müsabakalar, özellikle Galatasaray - Konyaspor karşılaşmasının hakemleri ile Video Yardımcı Hakemliği ( VAR ) görevini yürüten hakemlerimizin performansları, Merkez Hakem Kurulumuz tarafından tüm detayları ile değerlendirilmiştir.

Kurulumuz, uygulamaya başladığı tarihten itibaren UEFA'nın takdirini kazanan, Türkiye Futbol Federasyonumuzun büyük katkılarıyla hakemliğin ve futbolun gelişimine yarar sağlayacağına inandığımız VAR sisteminin, sağlıklı gelişmesini engelleyici olumsuzluklara karşı her türlü tedbiri almakta kararlıdır. Hakemlerin sahadaki çok kritik bariz hatalarını çözmekle yükümlü sistemin, VAR Protokolü kuralları dikkate alınmaksızın uygulanması ve bunun alışkanlığa dönüşme endişesi de kabul edilemez.

MHK, Galatasaray - Konyaspor Maçı Hakemi Hüseyin Göçek'in Hakemliğini Askıya Aldı

"İKİNCİ DEĞERLENDİRMEYE KADAR HAKEMLİKLERİ ASKIYA ALINDI"

Bu bağlamda kurulumuz, söz konusu müsabakada karar ile uygulama sorumluğu olan FIFA hakemlerimizden Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'ya VAR sistemi performansları yeterli bulunmadığından ikinci bir değerlendirmeye kadar müsabaka hakemliği ile VAR görevleri verilmemesini uygun bulmuştur.

Ayrıca, diğer profesyonel lig müsabakalarının gerek görüntü ve gerekse gözlemci raporlarının incelenmesi sonucunda kurulumuz, siyah-beyaz hata kapsamında değerlendirdiği hakemlerin de çeşitli periyotlarda dinlendirilmesine karar vermiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Merkez Hakem Kurulu Halis Özkahya Hüseyin Göçek Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (130)

12 NUMARA:

TFF yine gs ye çalışıyor. . .

14
18
yanıtYanıtla
Kemal Atatürk:

Ne alaka bilader

yanıt0
yanıt0
kenderk:

yürü git çakal

yanıt0
yanıt5
ŞAPKACI:

BÜYÜK OLMANIN TARİFİ BUDUR. BÜYÜKLÜĞÜ ANLATMAK İÇİN BAŞKA SÖZE GEREK YOKTUR. GALATASARAY EMREDER, MEMURLAR YAPAR.

10
22
yanıtYanıtla
AYLA GÜNES:

3 4 HAFTA SONRA TEKRAR VAZIFE VERIRLER MACLARA CIKARLAR. BU KARAR GALATASARAYIN GAZINI ALMAK ICIN BU YETERSIZ KARAR .

yanıt2
yanıt0
ŞAPKACI:

HEMŞİNLİ SAAT: 14:15 OLMUŞ SENİN KAFAN ÖĞLEDEN SONRA BASMAZ, BEKLERİM YARIN ERKENDEN SALİM KAFAYLA GEL.

yanıt1
yanıt0
ergül:

yıllarca 3 büyük dediğimiz başta cincon 6 ila 10 puan bedavadan hakeminen yani puanları aldınız şamyiyon oldunuz sesiniz çıkmıyodu demi bitti artık anadoludan veya üç büyükten başka şampiyonda çıkacak artık

yanıt3
yanıt3
BJK:

OLAN BEŞİKTASA OLACAK BU HAFTA VE BUNDAN SONRAKİ TÜM HAFTALAR HAKEMLER KORKUDAN G. S LEHİNE DÜDÜK ÇALACAKLAR GECEN YILKİ ALANYA MAÇI GİBİ G. S YE MAÇ KAZANDIRIP GECEN YIL GİBİ HAKSIZ ŞAMPİYON YAPACAKLAR

8
21
yanıtYanıtla
atakan:

bi öğrendiniz geçen yılki alanya maçı . o zaman var sistemi var mıydı? vardan en çok zararı gören gsdir . süper kupa finali aksihar maçı , fb maçında top fbliden taça çıktığı halde taç atışını fbnin kullanıp devamında gelen gol ve en sonki bu penaltı olayı . kuşçukların bu yıl bu tarz haksızlığa uğradığı bir maçı söyleyebilen delikanlı var mı bakalım. haksızlığa uğrayan devamlı gs .

yanıt18
yanıt7
raa:

24 negatif elestiri herhalde iyi bir cevaptir sizin gibilere haa

yanıt0
yanıt0
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title