Haberler

Lider'in Zorlu Fikstürü Başlıyor

Premier League'de 25. hafta liderin maçıyla başlıyor.

Suarez için pişman değil

İngiltere'de bu hafta yeni bir hafta sonu - hafta içi lig fikstürü serisi başlıyor. Takımlar beş gün içerisinde iki maç haftasını daha geride bırakacak. Arsenal'in büyük maçları kapıya dayandı, Liverpool ile oynadıkları haftada Manchester City ve Chelsea pusuda bekliyor. Kümede kalma yarışında kavga büyük, haftanın bir diğer ilgi çekici maçı ise Swansea ile Cardiff arasındaki Galler Derbisi…

Cumartesi

Liverpool-Arsenal (14.45 - Lig TV3)

Sezonun ilk yarısındaki maç, Liverpool için heves kırıcı olmuştu. Oldukça iyi bir dönemde iken Arsenal'e hafif gelmiş, kendi oyunlarından tümüyle uzaklaşmak zorunda kaldıkları bir maçın ardından 2-0 kaybetmişlerdi. Arsenal ise oyunu domine etmiş ve rakibini pasifize ederek net bir galibiyet almıştı.

"Bizim için henüz erken"

Şimdi Arsenal biraz eksik, ama daha oturaklı bir takım. Liverpool da öyle; eksik ama daha organize. Arsene Wenger'in takımı son 10 maçın 7'sinde gol yemedi, öte yandan Brendan Rodgers'ın takımının Everton'a karşı oynadığı oyun akıllarda. Anfield'da Liverpool'u yenmek çok daha zor, fakat onlar baskı yediklerinde kırılgan bir takıma dönüşebiliyorlar. Nitekim son West Brom maçında kaybedilen iki puan bunun göstergesiydi. Arsenal ise sağlam duruyor, orta sahadaki eksiklerine karşın organizasyonun gücüyle kazanmaya devam ediyor.

Flamini ve Ramsey'nin yokluğuna karşın Jack Wilshere hazır. Son Crystal Palace maçının yıldızı Alex Oxlade-Chamberlain de orta sahada bir başka seçenek. Liverpool'da ise liste uzun, bir gelişme yok. Sonuçta her iki takım da maksimum gücünde olmayacak ama her ikisinin de amacı kazanmak. Ev sahibi bu galibiyetle şampiyonluk yarışına dahil olmak isterken Arsenal, liderliğe sahip çıkmanın peşinde. Maçın sonucu belirsiz ama gollü geçmesi beklendiğinden ötürü seyir keyfi garanti…

Aston Villa-West Ham (17.00)

West Ham mahkemeye gidiyor

Bir süredir yeniden golcü bir takım olan Villa çıkışta, düşme korkusundan uzakta. Agbonlahor'un dönüşü de onlara hücumda esneklik kazandıracak. West Ham ise Andy Carroll'ın üç maçlık cezasına ağlıyor. Son maçta iki asist yapan ve Kevin Nolan'ı hayata döndüren pivot santrfor, Sam Allardyce'ın takımının en önemli  parçası. Onsuz kale önünde sağlam durmaktan başka şansları yok, bu deplasmanda da işleri çok zor olacak.

Chelsea-Newcastle (17.00 - Lig Tv3 )

Şu sıralar Chelsea'den iyisi yok. Geçen hafta Manchester City'i deplasmanda mağlup eden Mourinho'nun takımına özgüven tavan yaptı, takım organizasyonu zirvede. Futbolcuların dilinde hocalarının maç planı var, rehavet ise uzak ihtimal. Newcastle ise krizde. Yohan Cabaye'ın sonrası saha dışı karıştı, sahada da Loic Remy'nin yokluğu onları çok zorluyor. Sezonun ilk yarısında Chelsea'yi yenmiş olsalar da bu kez puan ihtimali görünmüyor.

Hazard: Şampiyon olabiliriz

Crystal Palace-West Brom (17.00)

Tony Pulis ligde kalmayı iç saha galibiyetlerine endeksledi, dışarıda ise fark yemeden döndükçe sorun yok.  Arsenal'i uzun süre zorladıkları maçın ardından düşük tempolu West Brom onlar için iyi bir rakip. Konuk takıma şans vermedikçe Palace'e fırsat gelecektir. Yine düşük skorluve tek gollü galibiyet için ideal bir karşılaşma…

Norwich-Manchester City (17.00)

İhtiyacı olduğunda kazanan Norwich, geçen hafta epey iyi oynamasına karşın Cardiff'e yenildi. Asıl rakiplerine karşı evlerinde kazanmaları önemli, fakat Manchester City maçı için tek amaçları olsa gerek: Sezonun ilk devresindeki gibi dağılmamak. Pellegrini'nin takımı, Norwich'e 7 atmıştı; şimdi yine benzer bir gövde gösterisine ihtiyaçları var. Chelsea onların yenilmez olduğunu ispatladı, yenilginin acısı Norwich'ten çıkabilir.

Newcastle'ın oyun tarzı değişecek

Southampton-Stoke City (17.00)

İngiliz üçlü parlamaya devam ediyor. Lambert, Rodriguez ve Lallana geçen hafta Fulham ağlarına birer gol göndererek maçı aldılar. İç sahada rakip kim olursa olsun presle boğuyorlar, hele ki deplasman fakiri Stoke için işler daha zor. Mark Hughes'ün takımı geçen hafta işlerin kendileri adına çok iyi gittiği maçta Manchester United'ı yendi ama bu kez ibre tümüyle ev sahibinden yana.

Sunderland-Hull City (17.00)

Adam Johnson önderliğindeki Sunderland alev alev yanıyor. Hem tribünde İngiltere Milli Takımı'nın hocası da olacak ve bu durum, başta Johnson olmak üzere İngiliz oyuncular için fazladan motivasyon sebebi. Yeni santrforlar Long ve Jelavic takıma adapte olmuş görünen Hull City artık goller atıp puanlar almaya başlamak zorunda. Fakat Sunderland, şu zaman Sunderland' konuk olmak için en yanlış zaman olabilir.

Laudrup kovuldu

Swansea-Cardiff (Cumartesi 19.30 - Lig Tv3 )

Galler Derbisi'nde ortalık karışık. Swansea hafta içi şok bir kararla hocayı gönderdi, Michael Laudrup artık iş başında değil. Gerçi 10 maçta 1 galibiyet pek çok kulüp için yeterli sebeptir ama Swansea senelerdir proje yanıyla öne çıkarken tam derbi öncesi böyle bir kararın alınması sürpriz oldu. Eksikler önemli, Michu ve Vorm'un yokluğu hocayı epey zorlamıştı; yeni dönemde takımı çalıştıracak olan kıdemli oyuncu Gary Monk'un işi de kolay değil. Fakat takımın yeni bir heyecan ile derbide atmosferi yükseltip üç puan alması, hoca değişiminden umulan ilk kazanç olsa gerek.

İngiltere'nin umudu Adam Johnson

Cardiff ise geçen hafta kazanarak ligin dibinden çıktı, ama üç puanı çok zorlanarak aldılar. Kalecileri Marshall formda, hafta içi kontratında iyileştirme de yapılmışken derbide güven veriyor. Buna karşın Solskjaer'in yeni transferleri henüz takıma etki edebilmiş değil. Buradan çıkacak bir puan, onlar için başarı olur.

Pazar

Tottenham-Everton (15.30 - Lig Tv3)

Bol aksiyonlu bir sezon geçiren Tottenham'a sezonun bitmesi teklif edilse, muhtemelen kabul ederler. Takımda hava epey düşük, bazı oyuncular kendileri için oynarken henüz takım organizasyonu sağlanabilmiş değil. Neredeyse sezonun son çeyreğine gelinmişken Spurs'ün atılım yapması zor görünüyor. Everton ise geçen hafta geri düştüğü maçı çevirerek farklı Liverpool yenilgisine rağmen dirayetli kaldığını ispatladı. Kevin Mirallas çok formda, bu deplasmanın anahtarı da onun elinde olabilir.

Mirallas kendini değiştirdi

Manchester United-Fulham (Pazar 18.00 - Lig Tv3)

En iyi kadrosu ise Stoke'a mağlup olan Manchester United, artık şeytanın bacağını kırmak zorunda. Kredi tümüyle tükendi, çıkış kapılarının tamamı kapandı. Bundan sonra acil şekilde galibiyet serisine ihtiyaçları var. Hele ki kümede kalma mücadelesi veren takımlara karşın güçlerini ispatlarcasına kazanmaları gerekiyor ki, bir yeni hava yakalasınlar. Fulham ise Mitroglou dahil yeni transferlerini sahaya sürecek ama takımın savunma organizasyonu o kadar bozuk ki, her şey farklı bir ev sahibi galibiyeti için uygun.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Chelsea Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title