Haberler

İrlanda'da Jimnastik Oyunlarında Siyahi Çocuğa Madalya Verilmemesi Olayı

Güncelleme:

Jimnastik İrlanda federasyonu, 2022'de çocukların yarıştığı jimnastik oyunlarında siyahi bir çocuğa madalya verilmemesi konusunda açıklama yaptı. Olayın soruşturulduğu ve özür iletildiği duyuruldu.

Jimnastik İrlanda federasyonu, 2022'de çocukların yarıştığı jimnastik oyunlarında siyahi bir çocuğa madalya verilmemesi konusunda açıklama yaptı. Jimnastik İrlanda, olayın soruşturulduğunu ve olaya sebep olan yetkiliden çocuğa ve ailesine yazılı özür iletildiğini duyurdu.

Sosyal medyada milyonlarca kez izlenen bir videoda, İrlanda'da 2022 yılında yapılan jimnastik oyunlarında çocuk jimnastikçilere madalya verilirken sırada bulunan siyahi bir çocuğun pas geçilmesi 'İrlanda'da ırkçılık' yapıldığı konusunda sert eleştirilere neden oldu. Bunun üzerine dün açıklama yapan Jimnastik İrlanda federasyonu dolaşımdaki videodan bilgileri olduğunu, bu konuda şikayet aldıklarını ve Ağustos ayında bu konuyu çözüme kavuşturulduğunu duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Şikayette, etkinlikte görevlilerimizden birinin ırkçı davranışlarda bulunduğu iddia ediliyordu. E-postayı aldıktan sonra konuyu araştırdık. Jimnastik İrlanda, derhal aile ile temasa geçerek endişelerini dile getirdi ve konunun araştırıldığı konusunda güvence verdi.

'YAŞANANLAR KABUL EDİLMEZ'

İlgili yetkilinin kimliğini tespit ettik ve söz konusu kişiyi şikayet konusunda bilgilendirdik. Söz konusu görevli, yaşananların kabul edilemez olduğunu tamamen kabul etmiş ancak bunun kasıtlı olmadığını vurgulamıştır. İlgili görevli, hatanın farkına vardıktan sonra derhal hatayı düzelttiklerini ve ilgili yarışmacının Oyun Alanından ayrılmadan önce madalyasının kendisine takdim edilmesini sağladıklarını söyledi.

DÜRÜST BİR HATA

Yetkili ayrıca, dürüst bir hata olarak nitelendirdikleri bu durumdan dolayı derin üzüntü duyduklarını ifade etmiş, yarışmacı ve ailesinden şahsen özür dileme fırsatı talep etmiştir. Bu talep başlangıçta reddedilmiştir. Yarışmacı ve ailesine, kimliği tespit edilen kişi tarafından yazılı bir özür sunulmuştur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Sosyal Medya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title