Haberler

    Iaaf Aslı İçin Cas'a Gidebilir"

    Avrupa Atletizm Birliği Üyesi Üyesi Salih Münir Yaraş, "IAAF, 4 kişinin ceza alması için başvurmuştu.

    Yaraş, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun (TAF), milli atlet Aslı Çakır Alptekin ile ilgili verdiği, "antidoping kuralına aykırı hareket etmediği gerekçesiyle ceza tayinine yer olmaması" kararını değerlendirdi.

    Salih Münir Yaraş, Uluslararası Atletizm Federasyonu’nun (IAAF), Pınar Saka, Meryem Erdoğan, Alemitu Bekele ve Aslı Çakır Alptekin olmak üzere 4 sporcunun cezalandırılması yönünde TAF'a başvuruda bulunduğunu belirterek "Bunlardan 3'ü ceza aldı. Bekele CAS'a gitti. Meryem ise itiraf ettiği için 2 yıl ceza aldı. Aslı'ya ise ceza verilmedi. IAAF'ın istediği ceza çıkmadı. IAAF, TAF'ın gerekçelerini yeterli bulmazsa Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) gidebilir" diye konuştu.

    Yaraş, Alptekin'in durumunda olduğu gibi biyolojik pasaporttan yakalanarak savunma veren ve ceza almayan bir sporcu olup olmadığıyla ilgili ise şunları söyledi:

    "IAAF bu değerleri, 3 uzmana yorumlatıyor. Şimdiye kadar biyolojik pasaporttan yakalanarak ceza almayan bir sporcu var mı, bilmiyorum. Hiç duymadım. Fakat teknik konular hakkında yorum yapmam mümkün değil. Biyolojik pasaport ile ilgili uzmanlar tarafından verilen kararlar, her ne kadar kesin gibi gözükse de numune alımı gibi prosedürlerde hata yapılmış ve bu kanıtlanmışsa ceza alınmayabilir. Umarım TAF'ın kararı uygun görülür ve Aslı ceza almadan kurtulur. Olimpiyat madalyamız da bizde kalır. Aslı da pistlerdeki mücadelesine devam eder."

    Antrenörlere verilen ceza


    Salih Münir Yaraş, TAF Disiplin Kurulu tarafından 23 milli antrenöre verilen cezalarla ilgili yaptığı değerlendirmede ise "Sporcunun, doping maddesini antrenöründen aldığını belirtmemesi durumunda, antrenöre ceza verilmesi pek görülmüş bir durum değil" ifadesini kullandı.

    23 antrenörün, cezalarla ilgili Tahkim Kurulu ve CAS'a gitme hakları bulunduğunu bildiren Yaraş, şunları kaydetti:

    "IAAF'ın bu konuda bir istekte bulunup bulunmadığını bilmiyorum ancak bu antrenörlerin içinde dopingle hiç ilgisi olmayanların bulunduğunu biliyorum. Antrenörlerin ceza alması için sporcunun, bu yönde ifade vermesi ya da başka bir kanıt olması gerekir. Bu durumun dünyada bir örneği yok. Toplu halde antrenörlerin ve sporcuların cezalandırılması konusunda ilk örneğiz. Öncü olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz ancak bu durum her ne kadar kötü gibi gözükse de bu mücadelenin, bize olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Bakalım ilerleyen günlerde süreç bize neler gösterecek?"

    Salih Münir Yaraş, doping konusunda ilaç firmalarının da sorumlu tutulması gerektiğini vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:

    "Özellikle Amerikan ve İsviçreli firmaların ürettiği bu ilaçların yüzde 30-40'ı sağlık, geri kalan yüzde 60'ı ise doping için kullanılıyor. Onlar da bu konuda sorumlu tutulmalı ve dopingle mücadeleye katkıda bulunmaya zorlanmalı."

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Türkiye Spor Haberler

    Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

    Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

    Bakmadan Geçme

    Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
    İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

    İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title