Haberler

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde stad müdürüne saldıran 5 kişi hakkında işlem başlatıldı

Güncelleme:

İstanbul Valiliği, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde stad müdürüne darp girişimi nedeniyle 5 kişi hakkında işlem başlatıldığını duyurdu. Olaylar, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un maç sonrası sahaya girişi ve beraberindeki heyetin bayrak açma ve fotoğraf çekme girişimi sırasında yaşandı. Adli işlem başlatılan 5 kişinin kimlik tespit çalışmaları devam ederken, konuyla ilgili idari ve adli tahkikat sürüyor.

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray- Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yayınladı.

5 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

İstanbul valiliği, Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde stad müdürü A.Ç'ye darp girişimi nedeniyle 5 kişi hakkında işlem başlattı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde stad müdürüne saldıran 5 kişi hakkında işlem başlatıldı

İşte Valiliğin o açıklaması;

19.05.2024 Pazar günü saat 19.00'da oynanan Galatasaray- Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin çeşitli medya organlarında spekülatif yayınların yapıldığı görülmüştür.

Ülkemizin iki güzide kulübünün karşılaştığı müsabakanın ardından yaşanan olaylar şu şekilde gelişmiştir:

-Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakasıyla ilgili tüm güvenlik tedbirleri İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz tarafından alınmış ya da özel güvenlik birimleriyle birlikte koordine edilmiştir.

-?Müsabaka sırasında ev sahibi takımın yaklaşık 51 bin, misafir takımın ise 2.318 seyircisi tribündeki yerlerini almıştır.

-Müsabaka esnasında 6222 Sayılı Yasaya uymayan toplam 35 şahsa (yabancı madde atmak, usulsüz seyirci girişi, taşkınlık yapmak, tehdit ve hakaret içeren tezahürat) işlem yapılmıştır.

-?Maçın bitiminin ardından, stat içerisinde aldırılan iç güvenlik tedbirleri, Müsabaka Güvenlik Amirinin talimatı ile sonlandırılmıştır.

-? Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç maç bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10'da stada gelmiş, soyunma odasında futbolcuları tebrik ettikten sonra stat dışına çıkmak üzere iken aniden karar değiştirerek beraberindeki heyetle birlikte stat güvenliğini sağlayan özel güvenliği aşarak saha içerisine yönelmiştir.

-? Fenerbahçe Kulübü Başkanının yanındaki heyet, sahaya girdikten sonra bayrak açmaya ve fotoğraf çekmeye çalışmış, bunu engellemek isteyen Galatasaray Kulübü Stadyum Müdürü A.Ç.'ye fiili müdahalede bulunulmuştur.

-Yaşanan olay üzerine, Fenerbahçe Futbol Takımının güvenliğini sağlamakla görevli emniyet güçlerimiz, saha içerisine girerek olaylara müdahale etmiştir.

-?Saha içerisindeki olayların sona ermesinin ardından Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan çıkışı saat 22.52'de sağlanmıştır.

-Müsabaka sonrasında Basın ve Spor Savcısı talimatı doğrultusunda Stadyum Müdürü A.Ç.'ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır.

-?Stat içerisindeki olaylara karıştığı tespit edilen şahısların kimlik tespiti çalışmaları devam etmektedir.

-?Konuyla ilgili olarak başlatılan idari ve adli tahkikat devam etmekte olup, ihmali bulunan personel hakkında da inceleme başlatılmıştır.

-Adli soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Galatasaray Fenerbahçe Fenerbahçe İstanbul Ali Koç Spor Haberler

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500

Yorumlar (8)

ercan gurbhetchi:

İsmail Kartal ın oğlu babası yaşında adamı yanına 6-7 kişi alarak, müdürün mekanında darp etti. Görüntüler NET. Adalet gereğini yapmalı. Yoksa güven sarsılır.Ayrıca 60-70 kişiyle gelip silahlı olanlar var (kaynak Dursun Özbek) stadı basan gsli yöneticiyi tehdit eden kişi hakkında da işlem yapılmalı.

59
28
yanıtYanıtla
Erol Balık:

Elinizden geleni ardınıza koymayın, Trabzon'da olanlarda bı gözden geçirin birazcık adaletli olun adam olun lan...

27
33
yanıtYanıtla
tahsin Tahsin1:

Trabzonspor Fenerbahçe maçındaki ihmali olan personeller hakkında ne işlem yapılmıştı hatırlayan varmı...

36
13
yanıtYanıtla
Karaşal:

Ahbe ismail kartal. Önümüzdeki ay seni kapının önüne koyulduğun zaman, oğlunu cezaevinde ziyarete gidince anlayacaksın fenerin evladı olmak nasıl bir duygu.

20
7
yanıtYanıtla
Cemalettin Doğan:

Hiç bir şey olmaz parayı basan düdüğü çalıyor bu ülkede

22
2
yanıtYanıtla
aRMa 1979:

Koç yasa ve hukulari var çadir kentte

8
2
yanıtYanıtla
mustafa özkan:

Arkadaş nasıl takım olduk biz böyle gidiyoz hem yeniyoz hem dövüp geri geliyoz

2
5
yanıtYanıtla
MEHMET BIÇEROL:

Hiç bir şey çıkmaz dayak yediğinle kalır o kişi emniyet e çağrılan kişiler daha önce sabıkaları olmadığın dan iyi hal ve hareketlerinden teşekkür edip salarlar

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title