Haberler

Futbolda Çukurova Rezaleti

ADANASPOR-MERSİN İDMANYURDU MAÇI OLAYLARLA BAŞLADI.

ADANASPOR-MERSİN İDMANYURDU MAÇI OLAYLARLA BAŞLADI.. BİLANÇO; 27 YARALI VE 20 BİN LİRA MADDİ ZARAR

ADANA 5 Ocak Stadı'nda Adanaspor-Mersin İdmanyurdu arasında oynanan ve Çukurova Derbisi olarak nitelenen Bank Asya 1. Lig'in açılış maçı olaylarıyla gündeme oturdu.

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan'ın maçın hakemleri ve takım kaptanlarına birer çiçek vermesiyle başlayan karşılaşma golsüz tamamlanırken, maç öncesinde 2 takım taraftarının bulunduğu kale arkasında yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için olaylar çıktı. Burada bulunan 2 takım taraftarlarının birbirlerine küfürlü tezahüratı ile başlayan olaylarda 7'i polis, 4'ü güvenlik görevlisi yaklaşık 25 kişi yaralandı. Taraftarlar, birbirlerine koltukları kırıp atınca polis tribüne çıktı. Bu kez polise saldıran iki takım taraftarları biber gazıyla dağıtıldı. Maçın devre arasında olayların kale arkası tribünü tamamen boşaltıldı. Bu arada Adana Emniyet Müdürü M.Salih Kesmez sahaya inerek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.

ZARAR 25 BİN TL

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kale arkasında yer alan her iki takım taraftarının bulunduğu tribünlerde 900 civarında koltuğun, tribün altlarındaki tuvaletlerde ise 7 lavabo, 30 bataryanın kırıldığının tespit edildiğini, toplam zararın ise 20 bin lira civarında olduğunu söyledi.

SARHOŞ MAÇA GELMİŞLER

Çukurova insanının hoşgörüsüne yakışmayacak şekilde çirkinliklerin yaşandığı Adanaspor-Mersin İdmanyurdu maçında olaylara karışan taraftarların sarhoş olduğunun belirlendiğini anlatan Hadi, "Olay çıkaran taraftarların maçlara geliş amaçları farklı. Yazıktır, günahtır. Bunca milli servete zarar verildi. İçinde polisi, güvenlikçisi bulunan bir çok insan çeşitli yerlerinden yaralandı. Taraftarlar da yaralandılar, biber gazından acı çektiler. İki güzide kentin bir spor müsabakası tüm yurtta bir vahşet görüntüsü vermemeli" dedi.

KESMEZ PİŞMAN

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, olaylar karşısında çok üzgün olduğunu belirtirken, "Sezona güzellik ve dostluk içinde başlanması için Mersin'in seyirci yasağını kaldırmıştık. Ancak yaşanan olaylar yanıldığımızı ortaya koydu. Fakat bu olayları ateşleyen 5-10 kişi var. Bunlarında önüne geçeceğiz ve Adana ile Mersin'i ebedi dost yapacağız" dedi.

BURASI FİLİSTİN DEĞİL

Adana 5 Ocak Stadı tribünlerinde çıkan olaylarda saha içinde görev yapan medya mensupları da taşlardan nasibini aldı. Karşılaşmayı canlı yayınlayan TRT'nin kale arkasında görev yapan bayan kameramanı Yasemin Özeren, bacağına ve başına aldığı darbelerden sonra kameranın tripot kutusunu başına koyarak kendini bir savaş muhabiri gibi korumaya aldı.

AKGÜL: ÇEKİP GİDERİZ

Tribün olaylarına büyük tepki gösteren Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, "Hepsi 5-10 kişi. Her nedense bir türlü bu 5-10 kişi etkisiz hale getirilemiyor ve bu taraftarlar stadı savaş alanına çeviriyor. Geçen yılda bu taraftarlar yüzünden ayrılma kararından döndüm. Şampiyonluk hedefi içindeyiz. Geçen yıl bu olaylar bize çok pahalıya mal oldu. ya düzelecekler, ya da çekip gideceğiz. Lig olaylarla ve Adana'da başlıyor. Rezil oluyoruz hep bu tribün olayları nedeniyle" dedi.

KAHRAMANLI: ADANA EMNİYETİ PASİF KALDI

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, "Bu olayları tasvip etmiyorum ama iki komşu kentin takımının sezonun ilk maçında futbolcularımızın sahaya çıktığında küfürlerle pet şişeler atarak taraftarları tahrik ettiler. Bizim taraftarlarımızda bu tahrike kapılmamak istediler ama taraftarlarımız atılan taşlardan çeşitli yerlerinden yaralandılar. Adana Emniyeti pasif kaldı. Bizim taraftarlarımızı ikinci yarıda dışarıya çıkardılar. Neden bunu yaptılar? Bunun olmaması gerekirdi. Onları da çıkmaları gerekirdi. Maçın 25'inci dakikasında ise yedek kulübesine ve hocamıza taş atıp tahrik ettiler. Emniyet yeterli önlemi alamamış gözüküyor."

ADNAN POYRAZ - ADANA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title