Haberler

Eskişehir haber! 3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Güncelleme:

3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali, "Kurtuluşun 100. yılı için koşuyoruz" sloganı ile 26-27 Ağustos günlerinde Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda düzenlenecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Event 2: 23 iş birliğiyle düzenlenecek olan maratonun tanıtım toplantısı Sennacity Hotel'de yapıldı. Toplantıya, EBB Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy, Event 2: 23 kurucusu Ozan Demir ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan EBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Çeliksoy, şunları söyledi:

"Şehrimizin markası Eskişehir Yarı Maratonu'muza bu yıl şehrimizin güzelliklerini de katarak bir süreç gerçekleştireceğiz. Eskişehir'de düzenleyeceğimiz organizasyonda 26 Ağustos'ta Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda spor şenliğimiz, 27 Ağustos'ta da yarı maraton içerisinde 10K ve 21K etkinliğimiz olacak. Destek veren tüm basın mensuplarına teşekkür ediyor, 3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu'nun şehrimize güzellikler katmasını diliyorum."

EBB Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan ise şöyle konuştu:

"MARATONUMUZ ULUSLARARASI BOYUTA ADIM ADIM İLERLİYOR"

"Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu'nun üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Gerek katılım gerekse sponsor destekleri gösteriyor ki, maratonumuz uluslararası boyuta adım adım taşınıyor. Burada basın mensuplarımızın de desteğini çok değerli buluyoruz. Umarım gelecek yıllarda Eskişehir Yarı Maratonu uluslararası arenada yerini alarak Eskişehir'in marka değerini artıracaktır. Eskişehir'in spor kenti unvanını tescillemesini, futbol dışında diğer branşlarda da önemli bir konumda olmasını çok önemsiyoruz. Başarıyla, güzel bir organizasyon olmasını diliyor emeğini geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Event 2: 23 kurucusu Ozan Demir de Eskişehir Yarı Maratonu'nun heyecanını yaşadıklarını belirterek şunları aktardı:

"GÜN BOYU SPOR EGZERSİZLERİ, DJ PERFORMANSLARI VE MİNİ KONSERLERİMİZ VAR"

"Bu yıl Eskişehir Yarı Maratonu'na 4 bine yakın sporcu, 19 farklı ilden koşucu katılım sağlıyor. 10K'da 1960 kişi kayıt olurken 21K'da ise 2 bine yakın kaydımız var. Ayrıca 26 Ağustos'ta saat 17.00'de Sazova Parkı'nda çocuk koşumuz var. 400'e yakın çocuğumuz yarışacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Atletizm Federasyonu da bu organizasyonu merakla bekliyor ve destekliyor. Eskişehir Yarı Maratonu diğer illere de örnek oldu. Biz sadece koşu değil aynı zamanda spor festivali düzenliyoruz. Koşu Sazova Parkı'ndan başlayacak ve bu yıl yeni parkurla şehir içindeki güzellikleri gösterecek 21K koşumuz olacak. Cuma günü çocuk koşusu, cumartesi 10K ve 21K koşusu olacak. Ayrıca cuma günü spor festivali olacak ve gün boyu spor egzersizleri, DJ performansları ve mini konserlerimiz var."

EBB Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ise maratonun öne çıkan iki noktasına şu sözlerle dikkat çekti:

"KADIN SPORCU KATILIMINI ÖNEMSİYORUZ"

"3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu'na yoğun bir kadın sporcunun katılmasını çok önemsiyorum. Geçtiğimiz yıl 2'ncisi düzenlenen ve pandemi şartlarında 900'e yakın kadın sporcunun 600'e yakın erkek sporcunun yer aldığı yarı maratonun bu yıl farklı bir yönü de kadın sporcu katılımının yoğun olması. Eskişehir kadınların özgürce yaşadığı bir şehirdir. O yüzden maratonun böyle bir özelliği var.

"ATATÜRK'ÜN IŞIĞI ALTINDA NİCE 100 YILLARIMIZ OLSUN"

İkinci önemli nokta ise Eskişehir'imizin kurtuluşunun 100. yılındayız. Bildiğiniz üzere bu maratonu 2 Eylül Eskişehir'in kurtuluşuna yakın kutluyoruz. Büyük Önder Atatürk'ün istediği gibi bilimle, sanatla, sporla bunu gerçekleştiriyoruz. O yüzden Eskişehir, 100'üncü doğum günün kutlu olsun.  Türkiye Cumhuriyeti çatısı, Atatürk'ün ışığı altında nice 100 yıllarımız olsun."

Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak isteyenler @ebbspor instagram ve facebook sayfaları ile www.eskisehiryarimaratonu.com adresini ziyaret edebilir.

Kaynak: ANKA / Spor

Ozan Demir Eskişehir gençlik Yerel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title