Haberler

    Dortmund, Schalke Dinlemedi: 3-1

    Güncelleme:

    Schalke deplasmanına çıkan Dortmund, maçı 3-1 kazanarak puanını 25'e çıkardı.

    Bundesliga'da tek yenilgisi bulunan Borussia Dortmund, son iki maçını kazanan ezeli rakibi Schalke'ye konuk olduğu maçta rahat bir galibiyet alarak başarılı gidişatını sürdürdü.

    Schalke maça iyi bir giriş yapmaya çalıştı. Konuk takım 6. dakikada Boateng, 8. dakikada ise Adam Szalai pozisyonlar yaratmaya çalıştı ancak Dortmund defansı etkiliydi.

    Jens Keller'in öğrencileri maçtaki ilk ciddi atakları bulsa da gol 14. dakikada Pierre Aubameyang ile ev sahibi ekipten geldi. Marco Reus'un güzel asistini gole çeviren 24 yaşındaki oyuncu takımını öne geçirmeyi başardı.

    Maçın 29. dakikasında ise hakem Knut Kircher, Schalke lehine penaltı verdi. Ama penaltıda topun başına geçen Boateng'in vuruşunu konuk takımın kalecisi Weidenfeller kurtarmayı başardı.

    İkinci yarıda 51. dakikada Henrique Mkhitaryan'ın hazırladığı pozisyonda topa ceza sahası dışından harika vuran Nuri Şahin maçın skorunu 2-0'a getirdi.

    59. dakikda Schalke'de Christian Fuchs yerine oyuna giren Max Meyer, 61. dakikada golü buldu ve farkı bire indirdi: 1-2.

    Bu golden yaklaşık 10 dakikda sonra aynı şey bu sefer Dortmund adına oldu. 71. dakikda oyuna dahil olan Jakub Blaszczykowsk, 74. dakikada golü kaydetti ve farkı tekrar ikiye çıkardı: 1-3.

    Maçı 3-1 kazanan Dortmund puanını 25'e çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu.

    Kaynak: GoalCom / Spor

    Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title