Haberler

Dev Adamlar Bolu'da Güç Depoluyor

Güncelleme:

Basketbol Liginde mücadele eden birçok takım, temiz havasıyla adeta oksijen deposu olan Bolu'da yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor.

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Beko Basketbol Liginde mücadele eden birçok takım, doğal güzelliği ve temiz havasıyla adeta oksijen deposu olan Bolu'da yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Karacasu Beldesinde ve Bolu Dağı'nda bulunan otelde kamp yapan Beko Basketbol Ligi'nden 9 takım, Bolu'nun temiz havası eşliğinde Avrupa standartlarındaki tesislerinde yeni sezona hazırlanarak çalışmalarına devam ediyor.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Royal Halı Gaziantep Basketbol Spor A.Ş'nin Başantrenörü Aziz Bekir, AA muhabirine, Bolu'nun basketbol konusunda şu anda merkez durumunda olduğunu anlattı.

Daha güzel salon ve tesislerin yapılması ile Bolu'da uluslararası turnuvaların yapılabileceğini belirten Bekir, "Sonuç itibariyle biz çok memnunuz. Bolu'nun basketbol için çok önemli bir merkez olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl kamp için yurt dışına 7 ya da 8 takım giderken bu sene bir veya 2 takım gitti. 9 takım Bolu'da, diğer takımlar da Türkiye'yi tercih etti" diye konuştu.

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Başantrenörü Ercümen Sunter de henüz Bolu'daki tesislerin tamamını görme fırsatı bulmadığını dile getirerek, şu ana kadar çalışma yaptıkları tesislerin çok güzel olduğunu belirtti.

Bolu'nun yavaş yavaş "Borneo" olmaya başladığını ifade eden Sunter, "Bu sene Borneo'ya giden takım sayısı bire düştü. Ama Bolu'ya 9 tane takım geldi. Gün geçtikçe de burada daha fazla tesis oldukça hazırlık turnuvaları falan da artacak. Bence çok olumlu bir gelişme" dedi.

"Buraya gelmeyi özellikle tercih ettik"

Aliağa Petkim Basketbol Takımı Başantrenörü Hakan Demir de Bolu'nun yurt dışındaki kamp merkezlerinin yerini alması için buraya geldiklerini vurgulayarak, "Bizim yurt dışında kamp yapma imkanımız vardı ama biz buraya gelmeyi özellikle tercih ettik. Hem bu organizasyonu yapanları hem de Bolu şehrini destekliyoruz" diye konuştu.

Bolu'nun atmosferi, havası ve tesisleri ile birlikte sezon başı kampı için ideal bir yer olduğuna dikkati çeken Demir, "Sezon başında, yani bu dönemde yapılan kamplarda buranın atmosferi ve havası çok uygun. Dolayısıyla bizim burada tek istediğimiz, salonların biraz daha elden geçmesi. Yeni bir iki tane salona ihtiyaç var. Bunlar konusunda yatırım yapılması gerekiyor. Spora yapılan yatırımlar böyle devam ederse Bolu'da büyük bir hareketlilik olacaktır" ifadesini kullandı.

İldeki tesis sayısının artması durumunda Bolu'da daha donanımlı turnuvaların yapılacağını ve çok daha iyi takımların buraya geleceğine işaret eden Demir, basketbolun Bolu için büyük bir kazanç olduğunu ve Bolu'nun bu durumu sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Josip Vrankovic ise kamp yapmak için ilk defa Bolu'yu tercih ettiğini anlatarak, kaldıkları otel, tesisler ve şehirden çok memnun olduğunu belirtti.

"Dünya takımlarını ilimizde ağırlayacağız"

Bolu Valisi İbrahim Özçimen de kentin son yıllarda spor turizmi konusunda büyük bir atılım içerisinde olduğunu anlatarak, "Dünya takımlarını ilimizde ağırlayacağız. Bunu başarabilecek kapasitemiz, potansiyelimiz, azmimiz ve gayretimiz var. Önümüzdeki 2 sene içinde bunların hepsi olacak" diye konuştu.

Bolu'nun havası ve doğası ile hem futbol hem de basketbol takımları için bir cazibe merkezi olduğuna dikkati çeken Özçimen, "Bolu'ya bu sene 9 basketbol takımı geldi. Bu sayı bizim beklediğimiz bir rakam değil. Biz 99'u bekliyoruz. Basket takımları kamp için İtalya'nın Borneo kentine gidiyorlar. İnsanlar da değişiklik istiyor. Her sene aynı yere gitmek istemiyorlar. Biz öncelikle şu anda ülkemizin önemli takımlarını ağırlıyoruz. Bu takımlar her sene artan sayıda Bolu'ya geliyor. Futbolda olduğu gibi dünya çapındaki basketbol takımlarını ilimize davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bolu'da şu anda yeterli tesis ve spor salonunun olmadığına dikkat çeken Özçimen, "Kapalı spor salonu inşaatımızın problemleri bitti. Yer teslimi yapıldı. Orayı da tamamladığımızda birden fazla salonu hizmete açmış olacağız ve uluslararası standartlarda maç yapılabilecek bir salonumuz olacak. 3 binin üzerinde bir seyirci kapasitesi de var. Boks, eskrim, judo ve diğer salon sporları içinde salonları olacak" dedi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Spor

İbrahim Özçimen Hakan Demir Bolu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title