Haberler

Deniz Astsubay Okullarının 133. yıl dönümü törenle kutlandı

Güncelleme:

Deniz Astsubay Okullarının kuruluşunun 133. yıl dönümü, Yalova'da Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun da katıldığı törenle kutlandı. Törende askeri geçit, fotoğraf sergisi ve askeri bando konseri gerçekleştirildi. Oramiral Tatlıoğlu, konuşmasında Karadeniz ve Doğu Akdeniz'deki güvenlik konularına değindi.

Deniz Astsubay Okullarının kuruluşunun 133. yıl dönümü, Yalova'da Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun da katıldığı törenle kutlandı.

Deniz Astsubay Okullarının kuruluşunun 133. yıl dönümü Yalova'da kutlandı. Milli Savunma Üniversitesi Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndaki tören, askeri geçitle başladı. Fotoğraf sergisinin de izlenime sunulduğu törende, askeri mühimmat ve elbiseler sergilenirken askeri bando da konser verdi. Törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da katıldı.

Doğu Akdeniz'de de bir güç mücadelesi olduğuna işaret eden Tatlıoğlu, " Doğu Akdeniz'de hiçbir devlet, tek başına deniz yetki alanı ilan edemez. Çünkü çok fazla ülke var ve birbirine kilit halinde deniz yetki alanları var. Ancak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Kıbrıs'ın güneyinde, Yunanistan, Girit'in güneyinde muhtelif deniz yetki alanları ilan ederek oradaki zenginliklere tek başına sahip olmaya çalışıyor. Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail ve Mısır, Türkiye'nin karşısında bir blok oluşturmuş durumda. Bu bloka da en büyük desteği Fransa ve Amerika veriyor. Bu destekle Türkiye'ye karşı bir bloklaşma içindeler. Ortak tatbikatlar yaparak Türk Deniz Kuvvetlerini, bizleri caydırma niyetindeler" dedi.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da törene katılanları selamladı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ercüment Tatlıoğlu Doğu Akdeniz Karadeniz Akdeniz Yalova Politika Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title