Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili insanlık dışı paylaşım yapan Derya Büyükuncu'nun 8 yıla kadar hapsi isteniyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığıyla ilgili hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan yüzücü Derya Büyükuncu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Büyükuncu'nun 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

DERYA BÜYÜKUNCU'DAN SKANDAL PAYLAŞIM

Derya Büyükuncu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse yakalandığı dönemde yaptığı paylaşımda helva görseli kullanarak, "Koronavirüs olmuş ve dua istiyor. Ediyoruz, ediyoruz, merak etmesin. 20 tencere helvayı yapmaya başladım. Zamanı gelince bütün mahalleye dağıtacağım" ifadelerini kullanmıştı. Skandal paylaşım sonrası hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 7 Şubat 2022'de yakalama kararı çıkarılan yüzücü Büyükuncu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili insanlık dışı paylaşım yapan Derya Büyükuncu'nun 8 yıla kadar hapsi isteniyor

"CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hazırlanan iddianamede, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince siber suç önleme kapsamında internet üzerinde yürütülen sanal devriye faaliyetleri çalışmalarında, şüpheli Derya Büyükuncu'nun sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanının koronavirüs olması sonrasında hakaret içerikli paylaşım yapması nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

"ALANEN HAKARET" SUÇU İŞLEDİĞİ KAYDEDİLDİ

İddianamede, şüphelinin kullanmış olduğu sosyal medya hesabından farklı tarihlerde yapmış olduğu paylaşımların eleştiri hakkı ve ifade özgürlüğü kapsamını aştığı, paylaşımlarının Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını zedeleyen nitelikte olduğu, ayrıca paylaşımların sosyal medya hesabından yapılması nedeniyle somut olayda aleniyet unsurunun gerçekleştiği ve böylelikle şüphelinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik zincirleme biçiminde 'alenen hakaret' suçunu işlediği kaydedildi.

8 YIL 2 AYA KADAR HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASI TALEP EDİLDİ

Hazırlanan iddianamede şüpheli Derya Büyükuncu hakkında zincirleme şekilde 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Derya Büyükuncu Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (3)

Zulkarneyn :

Erdoğan'ın verdigi bursla okuyan gelip Erdoğan'a hakaret etmesi. Nankör..

33
31
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Sayın Cumhurbaşkanına hakaret eden bu hasta Ruhlu aciz psikopatlar, kustukları kin ve nefret pisliğinde boğulacaklar. Îçlerindeki kin ve nefretle beslenen, topluma zararlıolan bu nankörlere istenen 8 yıl ceza çok azdır.Bunları toplumdan toplumdan tecrit etmek lazımdır.

23
22
yanıtYanıtla
Meryem Tayar:

21 yıllık başkan buna saygısı olmayan nefes almayı hak etmiyor neyiniz eksik acaba üstelik senin bir sürü imkanın var beğendiğin yere gitsene şimdi cezaevi olur inşallah

6
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title