Haberler

Christoph Daum: Bundesliga'daki Takımların Sayısı 20'ye Çıkartılmalı

Fenerbahçe Eski Teknik Direktörü Christoph Daum Almanya 1. Ligi'ndeki Takım Sayısının 20'ye Çıkarılmasını Talep Etti.

Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Christoph Daum Almanya 1. Ligi'ndeki takım sayısının 20'ye çıkarılmasını talep etti.

Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından Alpay Özalan'ın da forma giydiği FC Köln'ü çalıştıran Fenerbahçe'nin eski Teknik Direktörü Christoph Daum, Almanya 1. Ligi Bundesliga'da takım sayısının 20'ye çıkarılması gerektiğini savundu.

Daum, Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild'e yaptığı açıklamada, "Bundesliga'daki takımların sayısı 20'ye çıkartılmalı. Bu ekonomik nedenlerden dolayı gereklidir. Böylece Rostock, Kaiserslautern ya da Köln gibi takımlar da 1. ligde yer alabilir. Tabi ki bir kulübü belirli bir kararla yükseltemezsiniz. Bu sportif alanda sergilenecek başarıyla gerçekleşmeli. Bazı kulüpler var, 1. sınıf oynamak zorundalar. Köln 1. ligde olsaydı yine 20 kulüplü ligi talep ederdim. Küçük kulüpler de gelir getiriyorlar. Sadece Şampiyonlar Ligi'nden gelecek paraya güvenemezsiniz. Pazarlama açısından lig 20 takımlı olmalı" şeklinde konuştu. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra uzun süre takım çalıştırmayan ve geçen haftalarda Almanya 2. Lig ekiplerinden FC Köln'le anlaşan Christoph Daum, takımıyla çıktığı ilk maçta MSV Duisburg'a 3-1 yenilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title