Haberler

    Bu Kamp Alkışlanır

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından hayata geçirilen Gençler Ligi'nde öne çıkanlar, uzman isimlerle bir araya geldi.

    ÜMİT AVCI

    Başta efsane coach Aydın Örs olmak üzere değerli isimler TOFAŞ'ın ev sahipliği yaptığı gelişim kampında yöneticiler, antrenörler, oyuncular ve kondisyonerlere eğitim verdi. Gençler için adabımuaşeret dersinin bile konması, yapılan çalışmaların ne kadar detaylı ve titizlikle hazırlandığının göstergesiydi.

    Türkiye Basketbol Federasyonu bu sezon önemli bir projeyi hayata geçirmiş ve gençlerin üst yapılara daha hazır halde gidebilmesi için Basketbol Gençler Ligi organizasyonunu başlatmıştı.

    20 takımın bulunduğu ligde normal sezon tamamlanırken, bu oluşum için çok önemli bir adım daha atıldı, performanslarıyla öne çıkan 48 basketbolcuyla birlikte 20 kulübün antrenörlerine, alt yapı yöneticilerine ve kondisyonerlerine uzman isimler tarafından, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası Mustafa Vehbi Koç Spor Salonu'nda 4 gün süresince eğitimler verildi.

    Türk basketbolunun duayen isimlerinden Aydın Örs, Tofaş Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, Tofaş Baş Antrenörü Orhun Ene, MHK Üyesi Dr. Rüştü Nuran, TBF Sağlık Kurulu Üyesi Yar. Doç. Dr. Kerem Ülkü ile Milli Takımlar ve Sakarya Büyükşehir Basketbol Kondisyoneri Ertan Bedir başta olmak üzere alanında uzman isimler eğitimlere katılıp, tecrübelerini aktardı.

    Bu çalışmalar dışında oyunculara adabımuaşeret eğitimi de verilerek, nezaket ve zerafet, kişisel imaj, giyim incelikleri, etkili iletişim, yemek ve protokol adabı, ast-üst ilişkileri vb. konularda da kendilerini geliştirmeleri hedeflendi.

    Gençler Ligi'nde 18 hafta tamamlandıktan sonra öne çıkan ancak alt yapı milli takımlarında görev yapan oyuncuların ayrı tutularak, gelişime açık olan isimlerin kampa çağrıldığı, yani bir kademe daha yukarıda olan oyuncuların da ligde mücadele ettikleri vurgulandı.

    'Sadece sahayı düşünmüyoruz'

    TBF Basketbol Gelişim Direktörü Fırat Eser ile Alt Yapı Milli Takımlar Koondinatörü Fikret Doğan, sadece sahadaki başarının değil, bireysel başarının da önemli olduğunu dile getirdi. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile TBF CEO'su Ömer Onan'ın büyük destek verdiğini dile getiren başarılı ikili, "Alt yapı ile ilgili konsantrasyonları inanılmaz yüksek. Alt yapıyı sahipleniyoruz, elele tutuşmuş vaziyetteyiz. İnşallah bu organizasyonu daha da iyi duruma getireceğiz" ifadelerini kullandılar.

    'En önemli proje'

    Hem antrenörler ile tecrübelerini paylaşan hem de sahaya çıkarak gençlere antrenman yaptıran Türk basketbolunun duayen isimlerinden Aydın Örs projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

    Örs şöyle devam etti: "Bu yeni federasyonun yaptığı en önemli proje. A Milli Takım'a yeterli donanımda oyuncu, antrenör, yönetici, kondisyoner yetiştirmek istiyorsak bu proje ideal. Benim de alt yapılardan gelerek belli seviyelere çıkmış bir antrenörlük hayatım vardı. Bize ve kamuoyuna düşen görev bu projeyi nasıl büyütebiliriz. Federasyon elinden geleni yapıyor. Gerek basketbol kamuoyunun gerek sponsorların bu ligi izleyip bu ligi büyütmekte aktif rol oynaması gerektiğini düşünüyorum."

    Mükemmel ekip

    TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, Alt Yapı Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan, Gençler Ligi Koordinatörü Gökhan Sunter ve Gençler Ligi Proje Yetkilisi Yağız Kaba 4 gün süren kampın kusursuz şekilde tamamlanmasını sağladı. Neredeyse 24 saat ayakta kalarak, tüm planların eksiksiz işlemesini sağlayan başarılı ekibe, kampa katılanlar tarafından teşekkür edildi.

    TOFAŞ'tan büyük destek

    Kampın ev sahipliğini TOFAŞ Spor Kulübü yaptı. 4 gün boyunca Gelişim Kampı'na kapılarını açan TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası Mustafa V.Koç Spor Salonu'daki dört dörtlük ortam katılımcıların büyük beğenisini kazandı. TOFAŞ Kulübü, bu sezon ligde yakaladığı başarının sistemli bir çalışmanın ürünü olduğunu da, bir kez daha ispatladı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Tolga Öngören Aydın Örs Türkiye Tofaş Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title