Haberler

Başpehlivan Ali Gürbüz Oldu

Güncelleme:

Tarihi Kırkpınar Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz başpehlivanlığı yeniden kazanarak Çan'da üst üste ikinci kez başpehlivan oldu.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde bu yıl 2.'si gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, Tarihi Kırkpınar Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz başpehlivanlığı kazanarak Çan'da üst üste ikinci kez başpehlivan oldu.

Kortej yürüyüşü ile başlayan güreşlerde konuşan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Çan Belediyesi Er Meydanı'nda bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ata sporuyla yine halkımızın karşısına çıktık. Amacımız medeniyet ve kültürümüzün, maddi ve manevi temellerine sahip çıkarak bu ata sporumuzu Çan'ımızda ayağa kaldırmaktır. Amacımız ecdadımızdan devraldığımız mirası Çan Belediyesi olarak Çanlılarla birlikte geleceğe taşımaktır. Bu duygularla Çan Belediyesi olarak geçen yıl 39 başpehlivan ve 300'e yakın pehlivanla çıktığımız bu yola bu yıl 43 başpehlivan ve 400'e yakın pehlivanla devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kuzu, "Çan Belediyesi olarak bizim için böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak gurur verici. Bu gururu bugün burada Çanlılar olarak siz kıymetli misafirlerimizle birlikte hepimiz yaşıyoruz. İnşallah bu organizasyonla bundan sonra kültürümüze, örf ve adetlerimize uygun bir şekilde yapılmaya devam edecek. Güzel ilçemiz Çan, ata sporumuz güreşe ev sahipliği yapacak" dedi.

Çan İbrahim Bodur Stadyumu'nda yapılan ve 43'ü başpehlivan olmak üzere toplam 400 güreşçinin er meydanına çıktığı Çan Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı finalde rakibi Orhan Okul'u mağlup eden Ali Gürbüz kazanırken, Gökhan Arıcı ve Ekrem Yavuz da üçüncü oldu.

Ülke genelinde yapılan yağlı pehlivan güreşlerinin ağalarının da ilgi gösterdiği güreşleri AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Çan Kaymakamı Yakup Tat, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz,

çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, siyasi parti başkan ve temsilcileri, STK'ların başkan ve yöneticileri, köy muhtarları ile güreş severler ilgiyle izledi. Güreşler, dereceye giren pehlivanların ödüllendirilmesiyle sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ali Gürbüz Çanakkale Kırkpınar Ak Parti Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title