Haberler

Aydın'da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Güncelleme:

Aydın'ın Nazilli ilçesinde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nda caddeleri parfüm kokuları sardı. Kadınlar, ilçeye renk kattı.

Nazilli'de parfüm kokulu bisikletler caddeleri renklendirdi

AYDIN - Nazilli'de düzenlenen bisiklet etkinliğinde ilçe caddelerini bu kez egzoz değil parfüm kokuları sardı.

Nazilli'de 5. kez düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliğinde bu yıl "Ulaşımda Bisiklet" sloganı ile pedal çeviren kadınlar, caddelerde parfüm kokuları, birbirinden ilginç süslü kıyafetleri ve süslü bisikletleri ile slogan atarak ilçeye renk kattı.

Nazilli Süslü Kadınlar Bisiklet Turu üyeleri, dünya geneli ve Türkiye ile birlikte 85 ayrı yerde olduğu gibi şık kıyafetleri ve süslü bisikletleri ile Nazilli Belediye Meydanı'nda toplanarak Dallıca Köprüsü'ne kadar pedal çevirdi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliğinin Nazilli organizatörü Gülşah Türkar'ın Belediye Meydanı'ndaki kısa basın açıklamasının ardından polis eskortluğunda gerçekleşen etkinlik, renkli görüntüler oluşturdu. Neredeyse 7'den 70'e çok sayıda katılımcı ile caddeler adeta bisiklet seline döndü. Yaş sınırlaması olmadan bisiklete binen katılımcılar, Dallıca Köprüsü'nde verdikleri molada Nazilli Belediyesi tarafından verilen ikramlarla hem dinlendi hem de kaybettikleri kaloriyi geri kazandı. Bisikletli grup buradaki mola sırasında kısa bir zumba etkinliği yaptıktan sonra tekrardan belediye önüne dönüş yaptı.

Bisikletin hem spor yapılabilecek hem de açık havada olunabilecek tek araç olduğunu bir kez daha hatırlatarak farkındalık oluşturmanın öncelikli olduğu etkinliğe Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan özellikle destek verirken Eşi Aslı Özcan da süslü kadınlar bisiklet turunda pedal çevirerek farkındalığa eşlik etti.

Gençlerin de bu tür etkinliklere katılması çağrısında bulunan vatandaşlardan Nesrin Dizdarlar; "Bu etkinliğe katıldım çok memnun oldum. Herkesi sportif olamaya destekliyorum. Sigarasız, egzozsuz bir yaşam olsun. İnsanlar, sevgi, saygı, birlik, beraberlik içerisinde bu etkinliklere katılsınlar. Hiçbir şeyi göz ardı etmesinler. Yalnızca sevgi saygı birbirlerine anlayış göstersinler ve sportif olalım. Genç nesillerimiz özellikle, kafe köşelerinde değil bu etkinliklere katılsınlar. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye'mizde güzel yarınlar bizlerin olsun inşallah" dedi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliğinin Nazilli Organizatörü Gülşah Türkar da "Nazilli Süslü Kadınlar bisiklet Turu 5 senedir yapılıyor. Beşinci senemizi kutluyoruz şu anda bayan kadın arkadaşlarımla. Bunun amacı sokaklarda, caddelerde kadının artık sokağa çıkmasını, caddelere çıkmasını, bisiklet yollarının yapılmasını, kazaların, bisiklet kazalarının önlenmesini istiyoruz ve kask takmıyoruz çünkü biz işimize çarşıya alışverişe her yere bisikletlerle gitmek istiyoruz. Hem sağlıklı olmak istiyoruz hem de yollarda görünmek istiyoruz artık. Bu yüzden de süslü kadınlar bisiklet turu yapılıyor" dedi.

Bisiklet sevdalılarından Evin Uysal ise "Süslü bayanlar olarak bisiklet binmeyi spor yapmayı aktif kalmayı çok seviyorum. Bütün gençlerimize de orta yaş üst yaş her grubun bisikletle spor hayatlarına girmelerini istiyorum. Sağlıklı kalmak için bisiklet ve spor mutlaka şart" dedi.

Herkesin bisiklet binmesini temenni eden Fatma İşlek de "Biz bayanlar olarak bisiklet yollarının yapılmasını daha aktivite olarak her şehirde bu aktivitelerin çoğalıp ve rahatça bisiklet binilecek yolların yapılmasını istiyoruz. Çünkü biz bayanlar veya erkek çocuklar olsun herkesin bir bisiklete ihtiyacı vardır. Güzelce bisiklet kampanyaları gibi yapalım ve herkes bisiklet binsin. Doğayı kirletmeyelim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Nazilli Aydın Kadın Yerel Sağlık Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title