Haberler

Arkadaş Şakasıyla Başladığı Atletizmde Tarih Yazıyor

Arkadaşlarının kendisinden habersiz adını yazdırdığı atletizm yarışmasıyla spora başladıktan sonra şampiyonluklar yaşayan milli atlet Esma Aydemir, "Avrupa Kros Şampiyonası'nda madalya hedefliyorum" dedi.

Arkadaşlarının kendisinden habersiz adını yazdırdığı atletizm yarışmasıyla spora başladıktan sonra şampiyonluklar yaşayan milli atlet Esma Aydemir, "Avrupa Kros Şampiyonası'nda madalya hedefliyorum" dedi.

Avrupa şampiyonu, dünya ikincisi unvanına sahip, 2016 Rio Olimpyatları'nda Türkiye'yi temsil eden milli atlet Esma Aydemir, Antalya kampında Aralık ayında yapılacak Avrupa Kros Şampiyonası hazırlıklarına devam ediyor. Günde iki antrenmanla antrenörü Mehmet Kiper yönetiminde şampiyonaya hazırlanan Esma Aydemir, ilerleyen yıllarda başarılarının yanı sıra spor ahlakıyla genç sporculara örnek olmak istediğini söyledi.

Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesi'nde dünyaya geldiğini ve Yörük kızı olduğunu dile getiren 25 yaşındaki milli atlet, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak kazandığı başarıların sırrını ve hedeflerini anlattı. Spora arkadaşlarının kendisine yaptığı şaka sonrası başladığını dile getiren Esma Aydemir, "İlkokul 3'üncü sınıfta spora başladım. Kovalama oyununda ebe olup, arkadaşlarımı yakalamak isterdim. Arkadaşlarım beden eğitimi öğretmenime yarışmaya katılmam için adımı yazdırmışlar. Koşmayı sevmezdim her çocuk gibi. Arkadaşlarımın bana yaptığı bu oyunla yarışmaya katılmış oldum. Yaklaşık 14 yıldır spor yapıyorum. Rio olimpiyatlarında maratonda koştum. Olimpiyat barajını geçtim. Benim için çok önemliydi" diye konuştu.

Hedeflerini anlatan Esma Aydemir, "Aralık ayında Avrupa Kros Şampiyonası var. Milli takım olarak şampiyonluğu, ferdi olarak da ilk 3'te yer almayı istiyorum. Ağustosta Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda maratonda ilk 3'te yer almayı, Akdeniz Oyunları'nda da birincilik hedefliyorum. Asıl isteğim olimpiyatta koşarak önemli başarı elde etmek" dedi. Türk atletizminde başarılarıyla adından söz ettiren İsmail Akçay'ı örnek aldığını vurgulayan Esma Aydemir, maratonda eski milli atlet gibi önemli dereceler elde edip, genç sporculara hem başarısı hem de spor ahlakı ile örnek olmak istediğini belirtti.

Çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu anlatan Esma Aydemir, zor şartlarda başladığı sporda önemli başarılar elde etmek istediğini dile getirdi. Antrenman ve kamp dönemi sonrasında ağustos ayında ailesinin yanına gittiğinde tarlada çalışarak anne ve babasına yardım ettiğinden bahseden Esma Aydemir, yakın çevresinde kendisini örnek alarak hem spor yapan hem de eğitimini sürdüren çocukların olmasından dolayı mutluluk hissettiğini dile getirdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Kırıkkale Türkiye Antalya Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title