Haberler
BBC

Arjantin, maçlarda para yakan yabancı taraftarları cezalandıracak

Güncelleme:

Arjantin, yerli seyirciyi kızdırmak için maçlarda, değeri çok düşen para birimi Arjantin pesosu yakan ya da yırtan yabancı taraftarların cezalandırılacağını açıkladı. Büyük değer kaybına uğrayan Arjantin pesosunun yakılmasına, Güney Amerika'nın diğer takımlarıyla yapılan maçlarda sık sık rastlanıyor. Yetkililer, peso yırtar ya da yakarken yakalanan taraftarların 30 gün hapis cezası alacağını duyurdu. Maçlarda para yırtma yoluyla karşı tarafı kışkırtmaya en çok Brezilya ve Şilili takımların taraftarları başvuruyor.

Arjantin, yerli seyirciyi kızdırmak için maçlarda, değeri çok düşen para birimi Arjantin pesosu yakan ya da yırtan yabancı taraftarların cezalandırılacağını açıkladı.

Büyük değer kaybına uğrayan Arjantin pesosunun yakılmasına, Güney Amerika'nın diğer takımlarıyla yapılan maçlarda sık sık rastlanıyor.

Arjantin yıllardır ekonomik sıkıntı içinde ve yüksek enflasyon ile birlikte parasının değeri de giderek düşüyor.

Yetkililer, peso yırtar ya da yakarken yakalanan taraftarların 30 gün hapis cezası alacağını duyurdu.

Maçlarda para yırtma yoluyla karşı tarafı kışkırtmaya en çok Brezilya ve Şilili takımların taraftarları başvuruyor.

Arjantin'in Sporda Şiddeti Önleme Kurumu, para yırtma ve yakmanın, spor karşılaşmalarında "kavga kışkırtma" ve "kamu düzenini bozucu provokasyonlar" ile ilgili mevcut yasaları ihlal ettiğini söylüyor.

Açıklamaya göre bu yola başvuran yabancı taraftarlar Arjantin polisi tarafından gözaltına alınacak ve parayı aşağılayıcı eylemler devam ederse taraftarların desteklediği kulüpler de cezalandırılabilecek.

Arjantin'de yıllık enflasyon oranı son yıllarda giderek yükseldi ve bu yılın başlarında, 1990'lardaki hiperenflasyon krizinin sona ermesinden bu yana ilk kez yüzde 100'ü aştı.

Arjantin İstatistik Kurumu verilerine göre Hazikran ayında yıllık enflasyon 115,6'yı bulmuştu.

Bu durum, ülkenin parasının da hızla değer kaybetmesine sebep oluyor. Şubat ayında, en değerli banknot 1000 pesonun değerinin, alternatif piyasalarda 2,70 dolara düşmesi üzerine Arjantin merkez bankası yeni 2000 pesoluk banknotlar bastı.

Arjantin'in şu an kullanılan parası 1992 yılında tedavüle girdiğinde değeri dolara endekslenmişti ama ülkenin 2001 ve 2002 yıllarında yaşadığı mali krizden sonra sabit kur uygulamasına son verildi.

Ekonomik sıkıntılar siyasete de yansıyor. Arjantin geçen yaz dört hafta içinde üç maliye bakanı değiştirdi.

2022 yılının Mart ayında Uluslararası Para Fonu IMF, tamamlandığında 44 milyar doları bulması beklenen 30 aylık bir kurtarma paketini onayladı.

BBC

Güney Amerika Brezilya Arjantin Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title