Haberler

80. Dakikada 4 -0 Yetmeyebilir

Alman 'B.z' Gazetesi, 'Almanya'nın 80. Dakikada 4 -0 Önde Olmasının Yeterli Olmayabileceği, Ancak Bir 5 -0'ın Finale Çıkma Anlamına Gelebileceği' Değerlendirmesi Yaptı.

Alman basını, çeşitli haber ve yorumlarla, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde çarşamba günü yapılacak Almanya-Türkiye maçına çok geniş şekilde yer verirken, ''B.Z'' gazetesi, ''Almanya'nın 80. dakikada 4-0 önde olmasının yeterli olmayabileceği, ancak bir 5-0'ın finale çıkma anlamına gelebileceği'' değerlendirmesi yaptı.

Almanya'nın önde gelen spor dergilerinden Kicker, birinci sayfadan verdiği haberde, Alman ve Türk bayrakları üzerine Alman Birinci Ligi takımlarından Bayern München'de oynayan Hamit Altıntop ile Bastian Schweinsteiger'in fotoğraflarına yer vererek, ''Hassas Düello'' başlığını kullandı.

Derginin iç sayfasında ise Türk milli takımı teknik direktörü Fatih Terim, ''Yanardağ Terim'' başlığıyla tanıtıldı. Terim'in disipline önem veren bir teknik direktör olduğu belirtilen haberde, profesyonel futbolcu olarak Galatasaray'da ön plana çıktığı dönemde de her zaman mücadele etme ve hiçbir zaman teslim olmama felsefesini şimdi de futbolcularına aktardığı, milli takımın da bunu Basel, Cenevre ve Viyana'da yapılan maçlarda uyguladığı kaydedildi.

Alman milli takım kaptanı Michael Ballack, ''Die Welt'', ''Berliner Morgenpost'' ve ''B.Z'' gazetelerinde yayınlanan röportajında, Türklerin turnuvada farklı oyunlar sergiledikleri için ne yapacaklarının bilinmediğini belirterek, ''Hırvatistan maçında yenik duruma düşmelerine rağmen bir dakika içinde oyuna geri döndüler. Bu, şanstan farklı bir şeydi. Kendilerine gerçekten inandılar ve uzatma dakikalarında bir gol attılar. Böyle bir şeyi onların dışında sadece Almanya yapabilir. Türkler Alman mantalitesine sahipler'' şeklinde görüş belirtti.

''B.Z'' gazetesi, milli takım kalecisi Rüştü Reçber'i günün sporcusu seçerek, Rüştü'nün her Türk gibi mücadeleci ve penaltılarda bir dev olduğunu, Japonya ve Güney Kore'de düzenlenen Dünya Kupası'nda eski Alman milli takım kalecisi Oliver Kahn'ın ardından en iyi ikinci kaleci seçildiğini belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title