Haberler

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Amasya-Havza Etabı'nın Galibi Dmitriy Bocharov Oldu

Güncelleme:

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun Cumhuriyet'in 100. Yılı onuruna düzenlediği 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun Amasya-Havza etabında Dmitriy Bocharov birinci oldu. Bisikletçiler Amasya'dan Havza'ya kadar 89,4 km pedal çevirdi. Türk bisikleti altın çağını yaşıyor.

- 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu tüm heyecanıyla devam ediyor

Amasya- Havza Etabı'nın galibi Dmitriy Bocharov oldu

İSTANBUL - Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun Cumhuriyet'in 100. Yılı onuruna; Uluslararası Bisiklet Birliği Avrupa Turları 2023 takviminde Elit Erkekler 2.2 kategorisinde düzenlediği 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun ikinci etabı olan 89,4 km'lik Amasya- Havza etabı sona erdi. Özbekistan Milli Takımı'ndan Dmitriy Bocharov, etabın galibi oldu.

Milli mücadele döneminde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ev sahipliği yapmış ve Cumhuriyetin temellerini oluşturan ilk kurtuluş belgesi "Amasya Genelgesi"nin yazıldığı Amasya'da bulunan Milli Mücadele Müzesi önünde başlayan yarış yaklaşık 2 saatin ardından Havza Atatürk Evi önünde son buldu. Nefes kesen mücadelelere sahne olan etapta bisikletçiler sıcak hava ve rüzgara karşı 89,4 km pedal çevirdi. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı yollarda birbirleriyle yarışan sporcular bir kez daha tarihe yakından şahit oldu.

Emin Müftüoğlu: "Türk bisikleti altın çağını yaşıyor"

Yarışın ardından konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: "100.Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turumuzun ilk etabını sorunsuz geride bıraktık. Halkımız, yol boyunca ilgisini ve heyecanını eksik etmedi. Ayrıca Sivas-Amasya etabını birincilikle tamamlayan Ahmet Örken'e özel teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu galibiyet sayesinde olimpiyat yolunda oldukça kritik puan topladık. Kendisi hem sarı mayonun hem de Türk bayrağımızın sahibi oldu. Ahmet Örken ve diğer sporcularımız bir kez daha gösteriyor ki Türk bisikleti altın çağını yaşamaya devam ediyor. Yarışan, mücadele eden ve ter akıtan tüm bisikletçilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Amasya - Havza Etabı'nın galibi Dmitriy Bocharov oldu

Dünyanın dört bir yanından gelen 100 bisikletçinin Cumhuriyetin 100. yılına özel düzenlenen bisiklet turunun ikinci etabı da halkın yoğun ilgisiyle sona erdi. Milli mücadelenin temel taşlarından olan Amasya'dan pedal basmaya başlayan bisikletçiler Havza'da kıyasıya geçen mücadelenin ardından finişe vardılar. Dmitriy Bocharov, Natnael Berhane ve Hassan Sefollahifard ise aynı anda finişe girdiler. Bisikletçilerin hemen ardından peloton toplu şekilde finişe girdi. Özbekistan Milli Takımı'ndan 21 yaşındaki Dmitriy Bocharov, 2 saat 12 dakika 58 saniyelik derecesiyle 2. etabı ilk tamamlayan isim olurken, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü'nden Natnael Berhane ikinci ve MES Sungun Azad takımından Hassan Seyfollahifard üçüncü oldu. Etap sonunda sarı mayonun sahibi Ahmet Örken olurken Türk bayrağını üçüncü etapta da taşıyacak. Etabın en sprinter bisikletçisi Dmitriy Bocharov, yeşil formayla mücadele etmeye hak kazandı. Khalil Khorshid ise yarın başlayacak Havza-Samsun etabında kırmızı mayoyla pedal çevirecek. Etap boyunca bisikletçiler toplam 1.262 mt irtifa kazandı.

Yarışın 3. etabı, 3 Ağustos'ta 135,4 km mesafede Havza-Samsun etabı olacak. Havza'da Atatürk Evi önünden 09.00'da start alacak yarış, Samsun'da bulunan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu önünde yaklaşık 12.25'te sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Amasya Havza Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title