Haberler

Sp Lideri Kutan Konya'da

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Ailesini Katleden Bir Nesle Doğru Gidildiğini Belirterek, "İktidar ve Muhalefete Sesleniyorum, Tehlikenin Farkında Mısınız?" Dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, ailesini katleden bir nesle doğru gidildiğini belirterek, "İktidar ve muhalefete sesleniyorum, tehlikenin farkında mısınız?" dedi.

Partisinin Konya il teşkilatının Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapılan 3. olağan kongresine katılan SP Genel Başkan Recai Kutan, İslam coğrafyasının kan ağladığını, bin yıllık din, tarih ve kültür birliğine sahip olduğumuz ülkelerin dünyayı yeniden şekillendirmek isteyen emperyalist ırkçı zihniyetlerin işgali altında olduğunu söyledi.

Sahte irtica nutuklarıyla milletin uyutulmak istendiğini anlatan Kutan, Türk gençliğinin ahlaki ve manevi tahribata uğradığını bildirdi. Kutan, konuşmasında "Gün geçmiyor ki, annesini katleden ailesini yok eden gencin haberi eksik olmasın. İktidar ve muhalefete sesleniyorum; tehlikenin farkında mısınız? 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyen bir nesilden annelerini katleden bir nesle gidiyoruz" dedi.

Milletin tek tesellisinin Milli Görüş gençliği olduğunu anlatan Kutan, sözlerine şöyle devam etti: "Sorunun temelinde ahlaki ve manevi tahribat var. Alkole başlama yaşı 11'e düştü. Türk toplumu adım adım alkolizme gidiyor, uyuşturucu kullanımında yüzde 300 artış meydana gelmiş. Şimdi soruyorum, İmam Hatiplerin kapısına kilit vuranların vicdanı sızlamıyor mu?, Kur'an-ı Kerimi öğrenme yaşını 12'ye yükseltenlerin vicdanı sızlamıyor mu?, eşcinsel derneklere izin verilirken Milli Gençlik Vakfı'nı kapatanların vicdanı sızlamıyor mu? Gençlik avuçlarımız arasında kayıp giderken halen başörtüsü ile uğraşanların vicdanı sızlamıyor mu?" Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın millete hizmet etmenin bedelini hapse mahkum edilerek ödediğini anlatan Kutan, bu arada İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı saldırgan politikayı da eleştirdi. Filistin'de çocukların kahvaltı sofrasında İsrail füzeleri ile şehit edildiğini anlatan Kutan, sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar karşısında dünya sesini bile çıkarmıyor, yazıklar olsun. Bir kez daha bu terörü yapanları ve bunun karşısında sessiz kalanları lanetliyorum. Domuzdan post İsrail'den dost olmaz. ABD'nin, Avrupa'nın, İsrail'in ipiyle kuyuya inilmez. İsrail ve Avrupa'nın sahte barış nutuklarına kanmayın. Türkiye'ye mazlum İslam coğrafyasına öncülük etmek yakışır." Recai Kutan, Milli Görüş kadrolarının yeniden iktidara gelmesi için yerel seçimlerin bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı var güçleriyle çalışarak değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan tek liste ile gidilen kongrede Avukat Veli Tolu, Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı'na seçildi.

(İP-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title