Haberler

Şortlu Bakan

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, terörden en fazla Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşayan insanların zarar gördüğünü belirterek, "Terörle mücadele devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, terörden en fazla Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşayan insanların zarar gördüğünü belirterek, "Terörle mücadele devam ediyor. Bu işin kökünü kazımak için ne gerekiyorsa yapılması lazım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın Demre ve Kaş ilçeleri ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde devam eden arkeolojik kazı alanlarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sakalını kesmediği gözlenen ve şortla ziyaretlere çıkan Bakan Günay'a Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Koruma Bölge Kurulu Müdürü Melike Gül, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürü Mehmet Ali Özgün ve protokol üyelerini eşlik etti. Gezisine Kaş'ta bulunan Antik Patara Kenti'nden başlayan Bakan Günay, restorasyonu devem eden Likya Birliği Meclis Binası ile Neron Deniz Feneri'ne geçerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Patara Antik Tiyatrosu'ndaki çalışmalar sırasında çıkan yeni kalıntıları inceleyen Bakan Günay, kazılar hakkında Prof. Dr. Havva İşkan Işık'tan bilgi aldı.

Xanthos Antik Kenti, Kaş Amfitiyatrosu, Likya Sarnıcı'nı da gezen Bakan Günay ve beraberindekiler, buradan Demre İlçesi'ne geçti. Vatandaşlarla da sohbet eden Bakan Günay, incelemelerinin ardından Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bulunan Letoon Antik Kenti kazı alanına gitti. Bakan Günay'ı, Letoon Kazı Başkanı Doç. Dr. Sema Atik Korkmaz karşıladı. Kazı ekibinden bilgi alan Bakan Günay, "Patara, Xanthos ve Letoon ören yerlerinde devam eden kazıları inceledik. Arkeolojik çalışmalarımız son yıllarda hızlandı. Yerel elemanlar ve değişik üniversitelerden gelen arkadaşlarımız büyük bir vatanseverlik örneği gösteriyor. Bu, yaşadığı toprağı derinliğine sevmek anlamına geliyor. Son yıllarda Türkiye arkeolojisinde bir birinden güzel buluntularla bizi çok sevindiren güzel sonuçlar veriyor" dedi.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR'

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Bakan Günay, Hakkari- Çukurca karayolunda PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırıyı değerlendirdi. Bakan Günay, şöyle konuştu:

"Bu işin kökünü kazımak için ne gerekiyorsa yapılması lazım. Hükümetimiz de şu anda güvenlik birimlerimizle birlikte gerekeni yapmaya çalışıyor. Teröristler sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin bütününe değil, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan insanların ekonomik ve sosyal yaşamına da çok büyük zarar veriyor. Terörün kökünü kazımak için silahlı kuvvetlerimizin bütün birimleri gerekeni yapmaya çalışıyor. Terör o layının da bir şekilde kökünün kurutulması lazım. Çünkü terör Türkiye coğrafyasının her tarafına çok büyük zarar veriyor. " - Antalya / Kas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title