Haberler

Sondaj İçin Hazırlanan Dinamit Patladı: 1 Ölü, 4 Yaralı

Denizli'de, Sondaj Kuyusu Açmak İçin Kullanılan Patlayıcının İnfilak Etmesi Sonucu 1 Kişi Öldü, 4 Kişi de Yaralandı.

Denizli'de, sondaj kuyusu açmak için kullanılan patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Olay, Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Karahüyük Avşarı Köyü'nde meydana geldi. Mehmet Kayhan (36) isimli şahıs, Kefe Yaylası yakınlarındaki bir tarlaya sondaj kuyusu açmak için makine kurdu. Sondaj çalışması sırasında makinenin matkabının kayalara sıkışması üzerine Mehmet Kayhan kayayı patlatmak için amonyum nitrat ve kükürt karışımı patlayıcı hazırladı. Mehmet Kayhan'ın hazırladığı patlayıcı kayaya konulması sırasında patladı. Olayda, patlayıcının elinde infilak ettiği Mehmet Kayhan olay yerinde öldü.

Musa Uğur (34), Mehmet Murat Çakan (34), Cihan Akın (45) ve Hikmet Dilekçe (54) de yaralandı. Sağlık durumu ağır olan Musa Uğur, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken diğer yaralılar Denizli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Yaralılardan Mehmet Murat Çakan'ın ameliyatına giren doktorlar büyük bir şaşkınlık yaşadı. Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Tahsin Kösemettin, hastanın sondaj çalışması sırasında yaşanan patlama sonucu yaralandığını belirterek, "Yaralıyı hemen ameliyata aldık. Yaptığımız ilk müdahalede karnının içindeki yaralanma dikkatimizi çekti. Patlama sırasında yaralanan diğer şahıslardan birinin elinden kopan parmağın valans kemiği bu hastanın karnına girmiş. Parmak kemiğini, karın alt duvarından mesane üzerinden yaptığımız operasyonla çıkardık. Yaralanma olayından ziyade, insan vücudunun bir bölgesinden başka birisinin parmağının çıkması bizi şaşırttı" dedi.

Mehmet Murat Çakan'ın yüzünde ve kollarında dinamit patlamasına bağlı şarapnel yaralanması şeklinde yara olması nedeniyle kontrol altında tutulduğu belirtildi.

(AV-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title