Haberler

Son dakika haber! Libya'da Tacura Belediyesi'nden anlamlı jest: Sahil yolunun adı 'Muhteşem Süleyman' olarak...

Güncelleme:

Son dakika haberi: Libya'nın Tacura kentinde belediye yetkilileri, ünlü sahil yolu olarak bilinen yolu Osmanlı Padişahı "Kanuni Sultan Süleyman'ın" adı verileceğini açıkladı.

Libya'nın Tacura kentinde belediye yetkilileri, ünlü sahil yolu olarak bilinen yolu Osmanlı Padişahı " Kanuni Sultan Süleyman'ın" adı verileceğini açıkladı.

Libya'nın Tacura kentinde belediye yetkilileri, önemli bir karara imza attı. Tacura kentinin sahilyoluna Osmanlı Padişahı " Kanuni Sultan Süleyman'ın" anısına 'Muhteşem Süleyman' olarak adlandıracağını açıkladı. Belediye Başkanı Hüseyin Bin Attiya, Libya tarihinde büyük öneme sahip Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın, Trablus halkını özgürlüğüne kavuşturmak için gösterdiği çabanın anısına bu adımı attıklarını ifade etti.

5 BİN LİBYALI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Tacura kentinde Belediye Başkanı Bin Attiya, Hamidiya'da bulunan 'El-Fener'den başlayan ve Jazeerat Esban kavşağına kadar olan bölümün bundan böyle  'Muhteşem Süleyman' olarak adlandırılacağını ifade etti. 1510 yılında İspanyol askerlerinin Trablus'u işgal ettiklerinde yaklaşık 5 bin kadar Libyalı'nın hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin de esir düştüğü işgal, dönemin Osmanlı İmparatorluğu Padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın yardımıyla 1551 yılında İspanyol yönetiminden kurtarılmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KENTİ 2011 YILINDA ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011 yılında Başbakanlık görevindeyken Tacura'yı ziyaret etmiş, kent girişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleriyle donatılmıştı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Kanuni Sultan Süleyman Recep Tayyip Erdoğan Osmanlı Libya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title