Haberler

Soma Konulu "301+" İsimli Fotoğraf Sergisi

Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç. Uğur Günay Yavuz'un çektiği fotoğraflardan oluşan "301+" isimli Fotoğraf Sergisi, maden kazasının üçüncü yıldönümünde İstanbul, Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde 12 Mayıs Cuma günü saat 18.30'da açılıyor.

Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç. Uğur Günay Yavuz'un çektiği fotoğraflardan oluşan "301+" isimli Fotoğraf Sergisi, maden kazasının üçüncü yıldönümünde İstanbul, Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde 12 Mayıs Cuma günü saat 18.30'da açılıyor.

Sergiye ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: "13 Mayıs 2014 günü Manisa'nın Soma ilçesinde, Türkiye tarihinde en çok can kaybı ile sonuçlanan Soma faciasında, 787 madencinin yer altında olduğu kömür madeninde, vardiya değişiminin hemen öncesinde, saat 15.10'da başlayan katliam sonucu 301 maden işçisi hayatını kaybetti.

BABASIZ KALAN 432 ÇOCUK, KOCASINI KAYBEDEN 255 KADIN

301 rakamının ötesinde, babasız kalan 432 çocuk, kocasını kaybeden 255 kadın olduğunu, 301 madencinin anne ve babalarının evladını elleriyle toprağa verdiğini, gidenlerin ardından geride kalanların hayatta kalma çabasına tanıklık etmek ve bu tanıklığı paylaşmak bu fotoğraf projesinin başlıca amacıdır.

MAHKEMEDEN MAHKEMEYE HATIRLANAN İŞÇİ KATLİAMINI GÜNDEMDE TUTMAK

'301+' isimli fotoğraf projesinin çekimleri 301 kişinin yaşamını yitirdiği ve üç yıl geçmesine rağmen mahkemeden mahkemeye hatırlanır hale gelen bu işçi katliamını gündemde tutmak amacıyla Türk Psikologlar Derneği ve Sosyal Haklar Derneği'nin de destekleriyle gerçekleştirildi. Temmuz ve Ağustos 2015'te Soma, İstanbul, Kırkağaç, Akhisar ve Kınık'ta bulunan şehit madenci ailelerine yapılan ziyaretlerde yapılan fotoğraf çekimlerinden oluşmaktadır. İki aylık çalışma sürecinde yüzün üzerinde aileye ulaşılmış, altmış aileye ev ziyaretleri yapılmış ve bu ziyaretler sonucunda elli ailenin fotoğraf çekimleri yapılmıştır. 301+, Soma dışında yaşayan insanlara bunu göstermeyi amaçlayan bir fotoğraf projesidir.

301 RAKAM DEĞİLDİR...

İlk olarak 13-14 Mayıs 2016'da Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği'nde açılan sergi, buna benzer katliamların tekrar yaşanmaması, gerekli tedbirlerin alınması, katliamın nedenlerinin ortadan kaldırılması için Soma'nın unutulmaması, unutturulmaması adına 12-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul, Beşiktaş Fulya Sanat'ta gezilebilir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Beşiktaş İstanbul Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
title