Haberler

Solana-livni Görüşmesi

Ortadoğu Turu Çerçevesinde İsrail'e Gelen AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipni Livni ile Bir Araya Geldi.

Ortadoğu turu çerçevesinde İsrail'e gelen AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipni Livni ile bir araya geldi.

Görüşmede Kasım ayında ABD'de yapılacak Ortadoğu Barış Konferansı'na doğru meydana gelen gelişmeler, konferansta masaya yatırılacak olan Kudüs'ün durumu, İsrail-Filistin sınırları ve mülteciler konusunun ele alındığı ifade edildi. Görüşme sonrası Solana ve İsrail Dışişleri Bakanı Livni ortak basın açıklaması yaptı.

AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Solana, AB'nin hiçbir şekilde Hamas ile iletişim içerisine girmeyeceğini tekrarladı. İsrail'e yapılan roket saldırılarını kınayan Solana, "Biz bu tür saldırıları kınamalıyız. Sivillere yapılan saldırıları ayıplıyoruz" dedi.

Gazze'den yapılan roket saldırılarına değinen İsrail Dışişleri Bakanı Livni ise, İsrail'in bunları uzun bir süre yok sayamayacağını ve karşılık vereceğini belirtti. Livni, "Her gün Siderot'a roketli saldırı yapılıyor. Bunu kabullenemeyiz, Filistinliler, bunu anlamalı" şeklinde konuştu.

Solana'nın İsrail temasları çerçevesinde Başbakan Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile de görüşmesi bekleniyor. Solana'nın gelecek hafta da ABD, AB, BM ve Rusya'dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü temsilcileriyle, Portekiz'de bir araya geleceği öğrenildi.

Ramallah'ta Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas ile görüşen Solana, Filistin'e gelmeden önce Amman'da Ürdün Kralı Abdullah ile bir araya gelmişti.

Öte yandan İsrail'in Siderot kentinde bir kreşin bahçesine roket düşmesi üzerine, aileler telaş içinde çocuklarını okullardan almaya başladı. Kreşteki 15 bebekten yara alan olmadığı, 12 çocuğun şoka girdiği ifade ediliyor. Gazze şehrinden birkaç kilometre ötedeki kente 6 roket atıldığı, bunlardan birinin kreşin bahçesine düştüğünü bildirildi. İslami Cihat roketlerden üçünü kendisinin attığını açıkladı. Siderot'taki aileler, eğitim-öğretim yılının başladığı Pazar günü çocuklarını okula göndermeme

tehdidinde bulunmuşlar, ancak yetkililerin okulların gerektiğince korunacağı sözü vermeleri üzerine çocuklarını göndermişlerdi. İsrail'in 22 bin nüfuslu Siderot kentine son yıllarda Gazze'den hemen her gün roket atılıyor.

(İA-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title