Haberler

Söke Belediyesi'nden Meslek Edindirme Kurslarında Büyük Atak

Güncelleme:

Söke Belediyesi başta Halk Eğitim Merkezi olmak üzere ilçenin eğitim kurumları ile iş birliği içinde başarılı kurslara imza atıyor.

Söke Belediyesi başta Halk Eğitim Merkezi olmak üzere ilçenin eğitim kurumları ile iş birliği içinde başarılı kurslara imza atıyor. Hobi kurslarının yanında Söke Belediyesi Meslek Edindirme Kursları büyük ilgi görüyor. 2012 yılı itibari ile kurs yelpazesini oldukça genişleten Söke Belediyesi, ihtiyaç duyulan ya da talep olan birçok dalda kurs açtı.

Sağlık Meslek Lisesi ile hasta ve yaşlı refakatçi kursları ile meslek edindirme kurslarına 2010 yılında adım atan Söke Belediyesi; meslek edindirme kursları alanında Halk Eğitim Merkezi ile ofis programları, bilgisayar işletmenliği, Almanca dil kursu, temel bilgisayar okur-yazarlığı, web tasarım kursları açtı. Söke Belediyesi, Söke Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi iş birliği ile de Aşçı ve Pastacı çıraklığı kurslarının yanında Kat Hizmetlisi, Servis ve Bar görevlisi kursları ile turizm meslekleri alanında meslek edindirme kursları açtı. Halk oyunları kursu, satranç, kırkyama, tel kırma, dantel angles gibi hobi kursları da açan Söke Belediyesi, son olarak Söke Ticaret Meslek Lisesi iş birliği ile Grafik ve Animasyon Tabanlı Web tasarım Kursu'nun yanında Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye) kursu da açtı.

Söke Belediyesi tarafından Kültür Hizmetleri kapsamında Bedesten Çarşı'nın ikinci katı kurs ve kültür alanı haline getirilmişti. 2011 yılı Eylül ayında yapılan açılış töreni ile hizmete giren alanda Kurs Salonlarının yanı sıra çeşitli sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergilerin açıldığı Sanat Galerisi ve Türk Telekom ile yapılan İnternet Evi'nin Söke'ye ne kadar gerekli olduğu da ortaya çıkıyor. İnternet Evi öğrencilere ücretsiz hizmet vermeye devam ederken; özellikle dar gelirli öğrenciler internet evinden eğitimleri için faydalanabiliyor.

"YOĞUN İLGİ MEMNUN EDİCİ"

Sökelilerin hobi ve meslek edindirme kurslarına gösterdikleri ilgiden dolayı memnun olduklarını dile getiren Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Bu yoğun ilgi bizleri daha fazla kurs açmaya teşvik ediyor. Kursların açılmasında katkı sağlayan eğitim kurumlarımıza da teşekkür etmek gerekir. Kurslarımızın daha sağlıklı sürdürülebilmesi için yeni mekanlar oluşturmak üzere de çalışmalarımız var" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Söke Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title