Haberler

Sokak Ortasında Maganda Dehşeti

Güncelleme:

İzmir'de ATV aracıyla ilerleyen çocuklara ateş açan magandalar kameraya yansıdı.

İzmir'in Konak İlçesi'nde, ATV aracıyla yolda ilerleyen Mustafa Çardaklı'ya tabanca ve pompalı tüfekle ateş edip arkasındaki Enes Alpağat (9), sokaktaki Murat İşler (14), Seher Belten (5) ve Hamza Kapşığay'ın (20) yaralanmasına neden oldukları ileri sürülen 3 kişinin yargılanmasına başlandı. Saldırı anının ise sokaktaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.

Olay, geçen yıl 22 Ekim'de, Çimentepe Mahallesi 687 sokağın içinde meydana geldi. İddiaya göre, 18 yaşındaki Zeynep K. ile nişanlısı Ahmet E., anlaşamadıkları için ayrıldı. Ardından Zeynep K., Mustafa Çardaklı ile birlikte olmaya başladı. Çardaklı, kaçırdığı Zeynep K. ile birlikte yaşamaya başladı. Ahmet E. ise eski nişanlısının Mustafa Çardaklı tarafından kaçırılmasını gurur meselesi yaptı.

SOKAĞA PUSU KURMUŞLAR

Ahmet E., pazarcı olan babası Kemal E., 15 akrabasıyla birlikte tabanca ve pompalı tüfekle Mustafa Çardaklı'nın geçeceği sokakta beklemeye başladı. Okuldan aldığı yeğeni Enes Alpağat ve arkadaşı Tacettin Doğan'ı, ATV aracıyla evlerine bırakmaya giden Mustafa Çardaklı'ya sokaktan geçerken, Ahmet E. ve yakınları olan kişiler, pompalı tüfek ve tabancayla ateş etti.

Saçmalar, ATV'nin arkasında bulunan Enes Alpağat'ın kalçası ile koluna isabet etti. Okuldan evine giden Ömer Lütfü Akat İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Murat İşler'in ayağına ve kaldırımda dedesi Selehaddin Demirtaş'ın kucağında oturmakta olan Seher Belten'in baldırına saçma ve kurşunlar isabet etti.

Aynı kişiler, bir saat sonrada Hamza Kapşığay'ın başına tabanca kabzasıyla vurup yaraladı. Mahallede dehşet saçan saldırganlar, kaçarak izlerini kaybettirdi.

Polis, olayı gerçekleştiren Kemal E., Orhan E. ve Erdoğan E.'yi yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Erdoğan E. tutuklanırken, diğer ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı, sanıklar Erdoğan E., Kemal E. ve Orhan E. hakkında, 'kasten yaralanma, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından yargılanmaları için Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

'SOKAKTAN GEÇMEMESİNİ SÖYLEDİK'

İzmir 10'ncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya, haklarında 6 ile 22 yıl arasında hapis cezası istenen tutuklu sanık Erdoğan E., tutuksuz sanıklar Kemal E. ve Orhan E. ile tarafların avukatları, mağdurlar katıldı. Sanık Erdoğan E., mahkemede verdiği ifadesinde, "Bu olaydan 1 yıl önce kardeşim Ahmet E., mahalle muhtarının kızı Zeynep K. ile nişanlandı. Daha sonrada anlaşamayınca ayrıldılar.

Babam Kemal E., aralarını tekrar yapmak için uğraşıyordu. Mahallemizde oturan Mustafa Çardaklı, Zeynep'i kaçırınca, biz buna çok üzüldük. Mustafa'nın bizim mahalleden ve kahvenin önünden geçmesini istemedik.

Olay günü Mustafa, ATV motosikletiyle sokaktan geçerken, babama küfür etmiş. Babam, motosikletin arkasından tekerine kuru sıkı tabanca ile üç el ateş etti. Ben de Mustafa'yı korkutmak için tabanca ile üç el ateş ettim. Arkasından olayı duyan kuzenim Orhan E. de av tüfeği ile korkutmak amacıyla havaya ateş etti. Karşı taraftan da ateş edildi. Ben yaralamak maksadıyla ateş etmedim, korkutmak amacıyla havaya ateş ettim" dedi.

Tutuksuz sanıklar Kemal E. ve Orhan E. de aynı yönde ifade verdi.

'BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ'

Mustafa Çardaklı ise ifadesinde, "Benim Zeynep K. ile dört sene önceye kadar arkadaşlığım var. Birbirimizi seviyorduk. Daha sonra kaçmaya karar verdik ve evlendik.

Zeynep, bana kaçtığında Ahmet'ten bir yıl önce ayrılmıştı. Bana sokaktan geçmemem için herhangi bir şey söylenmedi, duymadım. ATV ile onların sokağından değil otobüs yolundan geçerken pusuya yatmışlar.

Kemal E.'yi sokağın köşesinde görünce hızlandım. Aracın tekeri patladı, çamurluklarında çok sayıda saçma izi vardı. Enes ile Tacettin yaralandı. Tacettin olay büyümesin diye yaralandığını söylemedi. Arkamızdan 7-8 el ateş edildi. Hızla kaçtığım için kurtulduk, yoksa hepimiz ölecektik. Ben sanıklardan şikayetçi değilim" dedi.

Mağdur çocuklar adına davaya katılan yakınları da sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme, beş aydır tutuklu bulunan sanık Erdoğan E.'nin tahliyesine karar verip, olayı kaydeden bir işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarının yer aldığı CD'lerin izlenmesi ve gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

KAMERA KAYDETMİŞ

Sokaktaki bir işyerinin güvenlik kamerasının, olayı baştan sonuna kadar saniye saniye görüntülediği ortaya çıktı.

Görüntülerde, sokak içerisinde bekleyen sanıkların yakınlarının gidip gelmeleri. Mustafa Çardaklı'nın ATV aracıyla arkasında iki kişiyle sokaktan geçerken, arkasından önce bir kişinin ardından diğer kalabalık grubun ateş etmesi ve yaşanan panik ile kargaşa yer aldı. Bu görüntüler dava dosyasına delil olarak da sunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Çardaklı Konak İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title