Haberler

Maliye'den Şans Oyunlarına Sıkı Takip

Maliye, Şans Oyunlarında Vergi Tahsilatının Sorunsuz Gerçekleşmesi İçin Belge Düzenine Yönelik Yeni Esaslar Getiriyor.

Maliye, şans oyunlarında vergi tahsilatının sorunsuz gerçekleşmesi için belge düzenine yönelik yeni esaslar getiriyor.

Maliye Bakanlığı, şans oyunlarıyla ilgili 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamında uyulması gereken belge düzeni konusuna açıklık getirmek üzere bir tebliğ taslağı hazırladı. Milli Piyango İdaresince Oynatılan Şans Oyunlarında Belge Düzeni Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen şans oyunları, karşılığı nakit olmak üzere oynatılan milli piyango, hemen kazan ve benzeri oyunlar ile sayısal loto, şans topu, on numarayı kapsayan tebliğin Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Vergi Usul Kanunu’nun verdiği yetki çerçevesinde yapılan düzenlemeye göre, Milli piyango, hemen kazan ve benzeri oyunlara ait biletlerin bayiler aracılığıyla satışında, bayiler veya başbayilerin alacağı komisyon bedelleri için Milli Piyango İdaresi veya başbayiler tarafından "Bilet Satış Bordrosu" düzenlenecek.

Sayısal oyunlar karşılığında ödenecek komisyon bedellerine ilişkin olarak Milli Piyango İdaresince "Sayısal Oyun Raporu" düzenlenmesi ve bayilerin, elde edecekleri komisyonlara ilişkin hasılat kayıtlarını bu belgelere dayanarak yapmaları uygun görüldü.

Bilet satış bordrosunun ve sayısal oyun raporunun, faturada bulunması zorunlu asgari bilgileri taşıması ve en geç yedi günlük süre içinde düzenlenmesi gerekiyor. Bu belgelerin basımı için önceden izin alınması, anlaşmalı matbaalara bastırılması veya noterlere onaylatılması zorunluluğu bulunuyor.

Diğer yandan bayilerin, elde edecekleri komisyonlara ilişkin hasılat kayıtlarını bu belgelere dayandıracak olmaları nedeniyle, sayısal oyunların oynatılması veya milli piyango, hemen kazan ve benzeri oyunlara ait biletlerin satışı sırasında müşteriye herhangi bir belge düzenleyip vermelerine ise gerek bulunmuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Gündem

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title