Haberler

Erkan Baş kimdir? Erkan Baş kaç yaşında ve nereli? Erkan Baş'ın siyasi kariyeri nedir? Erkan Erkan'ın Baş hayatı ve biyografisi!

İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Başkan, TBMM Koronavirüs özel oturumunda yaptığı konuşma ile gündem oldu. Erkan Baş kimdir? Erkan Baş kaç yaşında ve nereli?

Corona virüs nedeniyle TBMM'de özel oturum düzenlendi. Bu oturumda Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Erkan Baş bir konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşma ile sosyal medyada ve ulusal basında gündem olan Erkan Baş hakkında merak edilenleri sizler için yanıtladık.

ERKAN BAŞ KİMDİR?

Erkan Baş doğum tarihi : 14 Temmuz 1979

Erkan Baş kaç yaşında : 40 yaşında

Erkan Baş doğum yeri : Berlin – Almanya

Erkan Baş mesleği : Tarihçi, akademisyen

ERKAN BAŞ HAYATI VE BİYOGRAFİSİ?

Erkan Baş, 14 Temmuz 1979 tarihinde Almanya'nın Berlin kentinde doğmuştur. Yugoslavya göçmeni Boşnak bir aile olan anne babası Almanya'ya çalışmaya giden işçilerdendi. Alibeyköy'de büyüdü. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul'da okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümünü bitirdi. Aynı alanda yüksek lisans çalışması yaptı. Üniversite sonrasında "Bilim Tarihi Araştırmaları" dergisi Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Aynı yıllarda bir süre İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Üniversitede yemekhanenin özelleştirilmesine karşı yapılan eylemin ardından uzaklaştırma cezası aldı ve akademisyenlik hayatı da böylece yarıda kaldı. Genç yaşta Sosyalist İktidar Partisi (SİP) üyesi oldu. Bu partide ve devamında kurulan Türkiye Komünist Partisi'nde (TKP) çeşitli sorumluluklar üstlendi. Baş şu anda Türkiye İşçi Partisi Kurucular Kurulu Üyesi görevinde bulunuyor. 27. Dönem TBMM Milletvekilidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İşçi Partisi Erkan Baş İstanbul Gündem Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Bakmadan Geçme

Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (10)

Suna:

Konuşmalarınızı çok tuttum eskidende böyleydiniz çizginizi hiç bozmayın başarılar

1
0
yanıtYanıtla
Ilknur icel:

Guzel yavrum yolun ufkun daima acik olsun

1
0
yanıtYanıtla
Murat Yıldırım:

Halkın içinden bir adam... Adam gibi bir adam.. Yolun ve ufkun açık olsun.. Duruşun tüm gençlere örnek olsun.. Selamlar...

1
0
yanıtYanıtla
Yalçın genç:

Sizi sürekli takip ediyorum,gerçek anlamda bizim düşüncelerimizi dile getirdiğiniz için size çok teşekkür eder sevgi ve saygilarimi sunarım,YAŞASIN halkların özgürlüğü,YAŞASIN demokratik mücadelemiz.

1
0
yanıtYanıtla
Ali:

Görevini layıkıyla yapan genç dinamik geleceği parlak bir siyasetçi meclis konuşmalarını ilgiyle izliyorum ve takdir ediyorum.Mecliste böyle yürekli milletvekillerinin sayısının artması gerekir

1
0
yanıtYanıtla
Osman ture:

Avukatlar eyleminde tv gördüm helal olsun dedim böyle güzel vekiller var mahmut tanal ve ahmet şık olduğunu söylüyor tv hepsine helal. Baro başkanlarında sağcısı solcusu hepsine helal

1
0
yanıtYanıtla
Ökten:

Hepsi aynı

0
0
yanıtYanıtla
Metin balci:

gercek ten güzel anlattiniz bütün olan biteni tebrikler

0
0
yanıtYanıtla
Bahtiyar.akkuş:

Dikkatimi yeni çekfiniz tarzınızı bozmayın bu halk sizi layık oldunuz yere getirir İnşallah bir

0
0
yanıtYanıtla
Cengiz Topel şahbaz:

İzliyorum da çok böyle gördük inşallah sonunda değişmez kuralım kendini

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title