Haberler

Sivil Toplum Kuruluşlarından Tuzla'da Başlatılan Greve Destek

Gaziantep'te Disk, Kesk, Tümtis ve Belediye-iş Temsilcilikleri ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'daki Tuzla Tersanelerinde Başlatılan Eyleme Destek Vermek Amacıyla Basın Açıklaması Yaptı.

Gaziantep'te DİSK, KESK, TÜMTİS ve Belediye-İş temsilcilikleri ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'daki Tuzla tersanelerinde başlatılan eyleme destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Gaziantep Adliyesi önünde gerçekleştirilen eylemde, basın açıklamasını DİSK Bölge Temsilcisi Nihat Bencan okudu. Tuzla tersanelerinde son 3 ayda iş kazaları nedeniyle ölenlerin sayısının her geçen gün hızla arttığı ve işçilerin sendikasız, iş güvencesi olmaksızın çalışmaya zorlandığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bugün Tuzla tersanelerinde ölümlere 'Dur' demek, iş güvencesi olmaksızın çalıştırmalara 'Hayır' demek için grevdeler. İnsanca yaşam talebi ile alanları dolduran Tuzla işçilerinin başlatmış oldukları grevi destekliyor, 'Mücadeleniz mücadelemizdir' diyoruz." (SMR-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title