Haberler

Sivasspor Pes Etmiyor

Bursaspor, Turkcell Süper Lig'in 24. Haftasında Kendi Sahasında Sivasspor'a Son Dakika Golüyle 1-0 Mağlup Oldu.

Bursaspor, Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında kendi sahasında Sivasspor'a son dakika golüyle 1-0 mağlup oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, Bursaspor'un bir an önce toparlanması gerektiğini belirtirken, yeni stat için de gelecek ay yer tespiti yaparak, startın verileceğini ifade etti. Bakan Çelik, "İlk yarı Bursaspor çok güzel oynadı, fakat bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. 89. dakikada yediğimiz gol hepimiz için sıkıntılı oldu. Sivasspor da Anadolu'nun başarılı bir takımı ve yürüyüşünü sürdürüyor. Bursaspor, ne yapıp ne edip kendisine çeki düzen vermeli. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında sergilediği o haşmetli oyunu sürdürmesi gerekiyor. Bu hafta 3 puan alsaydık, üst sıralara çıkacaktık. Stat projesi gündemde, önümüzdeki ay içerisinde nerede olacağını belirlemek için çalışma yapacağız. Ona göre yeni stada start verilecek" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, her iki takımın da iyi mücadele ettiğini belirterek, "Bursaspor seyircisi muhteşemdi. Takımını ateşleyen bir taraftar vardı. Futbolcu kardeşlerim, manteliteleri ve taktikleri en iyi şekilde sahaya yansıttılar. Onlar hakkında haftalardan beri 'Üst sıralardan düştü, düşecek' denildi. Ama Allah düşmemize izin vermiyor. Bize inananlar ile birlikte yolumuza devam ediyoruz. İyi şeyler yapmak istiyoruz. Bireysel yeteneklerimizi sergiliyoruz. Bulunduğumuz konumu hak eden futbolla yolumuza devam ediyoruz. Benim kadrom çık kısıtlı. 2-3 oyuncum daha sakatlandığı anlarda kadro kurmakta zorlanıyorum. Elimizde belli bir kadro var. 4 tane A milli takım düzeyindeki futbolcum sakat. Elimizdeki kısıtlı kadroyla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Futbol adına güzellikler yapıyoruz, haftalık yaşıyoruz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki iki haftayı kayıpsız atlatırsak, şampiyonluk için büyük bir adım atmış olacağız. Anadolu'dan şampiyon takım olmayı arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursaspor Teknik Drektörü Samet Aybaba ise, üzgün olduğunu belirterek, "Her şey iyi gidiyordu, ama ikinci yarıda Guiterez sakatlanınca onun yerine Volkan'ı oyuna aldık. Hem orta sahanın içini kontrol edip hem kenardan oyuna katkı yapacağını düşündük. Bu tam tersi olunca rakip pozisyon buldu. Oyunu toparladık, ama faul kullanırken bir topla gol yedik. Bir şeylerin devam etmesi için bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Futbolcularıma defalarca anlattık. Onlar da işi bilincindeydi. Futbol bu, işi buralara bırakmayacaksınız. İyi oynadığınız bölümlerde golü atıp öne geçeceksiniz, geçemeyince de böyle oluyor" diye konuştu.

Sivasspor'un golcü oyuncusu Mehmet Yıldız ise, geçen hafta beklemedikleri bir 2 puan kaybettiklerini hatırlatarak, "Buraya geçen haftaki puan kaybını telafi etmek için geldik. İyi bir takıma karşı deplasmanda oynayıp galip gelmek çok zor. Biz bunu özellikle ikinci yarıda oynadığımız iyi futbolla başardık. Sonuçta daha önceki girdiğimiz pozisyonları gole çevirseydik daha farklı olurdu" diye konuştu.

Maçın tek golünün sahibi Abdurrahman Dereli de, "Geçen hafta istemediğimiz 2 puanı sahamızda bıraktık. Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk. Rakibimiz de Fenerbahçe karşısında 3 puan almıştı. İlk yarı Bursaspor bizden daha iyi oynadı. İkinci yarıda tam tersi oldu ve istediğimiz posizyonlara girdik, ama bunları değerlendiremedik. 90. dakikada şans bana güldü. 3 puan aldığımız için mutluyuz" dedi.

Bursaspor'un golcü oyuncusu Sinan Kaloğlu da, geçen haftaki başarılı futbolu sürdüremediklerini kaydederek, eksiklerin takımı olumsuz etkilediğini belirtti.

Yeşil-beyazlı tecrübeli defans oyuncusu Ömer Erdoğan ise, Sivasspor'un iyi savunma yaptığını vurgulayarak, alınan mağlubiyetin kendilerini sıkıntılı duruma düşürdüğünü, gelecek haftaki maçta hatalarını telafi edeceklerini kaydetti.

(EY-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title