Haberler

Sivas Yatılı Okulları Kendi Evleri Gibi Oldu

Sivas'ın Kangal ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu'nde eğitim gören öğrenciler, okulda oluşan aile ortamı nedeniyle anne ve babalarının yokluğunu hissetmiyor.

Sivas'ın Kangal ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu'nde eğitim gören öğrenciler, okulda oluşan aile ortamı nedeniyle anne ve babalarının yokluğunu hissetmiyor. Köylerine duydukları özlemi okul bahçesinde tavuk yetiştirip tavşan besleyerek gideren öğrenciler, arkadaş edindikleri öğretmenlerinden sevgi ve şefkatle eğitim alıyor.

Sivas'ın Kangal İlçesi'nde bulunan yatılı bölge ortaokulunda 107'si yatılı, 65'i taşımalı olmak üzere 172 öğrenci eğitim görüyor. Yılın büyük bir bölümünü okulda geçiren öğrenciler burada sportif ve sosyal faaliyetlerle birlikte aile ortamını da buluyor. Eğitimin yalnızca sınıfta olmayacağı anlayışını benimseyen okul öğretmenleri, öğrencilerine gün boyu arkadaşlık edip neşelerini ve hüzünlerini paylaşıyor.

PAMUK ŞEKERLERİNİ ÖĞRETMENLERİ YAPIYOR

Ders dışında öğretmenleri ile bocce ve masa tenisi gibi çeşitli oyunlar oynayan öğrenciler, köy hayatına duydukları özlemi ise okul bahçesinde tavuk yetiştirip tavşan besleyerek gideriyor. Köyden getirdikleri yumurtaları okuldaki kuluçka makinesine koyarak civciv üreten öğrenciler, Fen ve Teknoloji dersinde öğrendikleri teorik bilgileri bu şekilde uygulama imkanı buluyor. Öğrenciler bununla birlikte okulda açılan bağlama, gitar, ebru, filografi gibi birçok kursa katılıyor. Ayrıca şehirdeki birçok imkandan faydalanamayan öğrencilere, öğretmenleri tarafından öğle aralarında pamuk şeker yapılıp dağıtılıyor.

"KÖY ORTAMI YARATMAYA ÇALIŞTIK"

Kangal İlçesi'nin çeşitli köylerinden gelen öğrencilerin okullarında yaklaşık 240 gün kaldığını belirten Okul Müdürü Cahit Aslan, "Köyünde okul olmayan öğrencilerimiz buraya geliyor. Biz de onlara anne-babalarını aratmamak için elimizden geldiğince çaba sarfediyoruz. Çünkü öğrencilerimiz bizim için önemli bir değer. Ben bu konuda öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum" dedi. Öğrenciler için iyi bir ortam hazırlamak istediklerin belirten Aslan, "Öğrencilerimiz köyden geldiği için onlara burada bir köy ortamı yaratmaya çalıştık. 'Bir hayvan dostun olsun' projesiyle okulumuza bir kuluçka makinesi kazandırdık. Çocuklarımız köylerden getirdikleri yumurtaları kuluçka makinesine yatırıyorlar ve 21 gün sonra civcivler çıkmaya başlıyor. Öğrencilerimiz bu civcivleri besliyorlar, büyütüyorlar. Ayrıca kümeste kazlarımız, hindilerimiz ve tavşanlarımız var. Tabi Kangal köpeklerimiz de var. Ders dışında bu hayvanlarla vakit geçiren öğrencilerimiz en azından evlerinin yokluğunu hissetmiyorlar" dedi.

"İKİNCİ EVİM OLDU BURASI"

Okullarının hayvan dostu olduğunu ifade eden 8'inci sınıf öğrencisi Ebru Polat, öğretmenleriyle çok güzel vakit geçirdiğini belirterek "Ben 8 yıldır bu okuldayım. Öğretmenlerim bana bugüne kadar ailemin yokluğunu hissettirmedi. Başarımı onlara borçluyum. Hepsine çok teşekkür ederim" dedi. 8'inci sınıf öğrencisi Esra Çelik ise, "Okulda ders dışında hayvanları besliyoruz, ebru sanatları ve filografi yapıyoruz. Bunlar gerçekten çok eğlenceli oluyor ve bize çok şey kazandırıyor. Ben 6 senedir yatılı olarak bu okuldayım. ve bana burada ailemin yokluğunu hissettirmediler. Burada çok eğleniyorum, hiçbir zaman üzüldüğümü hatırlamıyorum. Artık burayı da bir evim gibi görüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kangal Sivas Politika Güncel Haberler

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Veliden okul müdürüne saldırı! O anlar kamerada

Veliden okul müdürüne saldırı! O anlar kamerada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title