Haberler

Sivas'taki 'Şifa 58' Operasyonu

Sivas'ta 14 Mart Tıp Bayramı'nda Yapılan ve 'Şifa 58' Adı Verilen Operasyonda Gözaltına Alınan 78 Kişiden İfadeleri Alınan 7'si Doktor 17 Kişi, Muayenelerinin Ardından Savcılığa Sevk Edildi.

Sivas'ta 14 Mart Tıp Bayramı'nda yapılan ve 'Şifa 58' adı verilen operasyonda gözaltına alınan 78 kişiden ifadeleri alınan 7'si doktor 17 kişi, muayenelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 2 yıldır SSK müfettişleri tarafından sürdürülen soruşturma sonrasında, "erkek hastalara sezaryen ve ultrason çekimi, kadın hastalara prostat ameliyatı yapılmış gibi göstermek, ihaleye fesat karıştırmak, devleti dolandırmak, sahte heyet raporu ve reçete düzenlemek, süresi dolmuş ameliyat malzemelerini cerrahi operasyonlarda kullanmak, uyuşturucu bulundurmak ve sahte fatura düzenlemek" gibi çok sayıda suçta karıştıkları iddia edilen 30 doktor, 5 hemşire, 5 sağlık memuru ve 42 medikal şirketi çalışanının emniyetteki sorgulamaları tamamlandı. Cumhuriyet savcısının emniyette aldığı ifadelerin ardından 61 kişi serbest bırakılırken, gözaltında bulunan 7'si doktor, 9'u medikal şirket çalışanı ve bir SSK memuru olmak üzere 17 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Şahıslar daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında adli mercilere sevk edildi. 17 kişinin kimlikleri açıklanmazken, olayla ilgili olduğu ileri sürülen ve şu anda askerde olan 2 kişinin de askerliklerini tamamladıktan sonra gözaltına alınacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(İG-SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title