Haberler

Sivas'ta Yollarda Kar Çilesi Yaşandı

Sivas'ta sabah saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı akşam saatlerinde özellikle şehirlerarası yollarda çileye dönüştü.

Sivas'ta sabah saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı akşam saatlerinde özellikle şehirlerarası yollarda çileye dönüştü. Sivas- Malatya karayolu kapanırken, Kayseri karayolunda da ulaşımda sık sık aksaklık yaşandı. Yüzlerce araç yollarda ve dinlenme tesislerinde bekledi.

Kar yağışının gün boyu devam ettiği Sivas'ta akşam saatlerinden itibaren rüzgarın etkisi ile yollarda sürgün ve tipi etkili oldu. Yoğun tipi ve sürgün nedeni ile Sivas- Malatya Karayolu 55'inci kilometrede bulunan Yağdonduran mevkisinde yol ulaşıma kapandı. Bu yöne giden araçların seyrine izin verilmezken, tipinin etkisini artırarak devam etmesi nedeni ile yolun sabaha kadar kapalı kalacağı açıklandı. Bölgede görüş mesafesinin sıfıra düştüğü belirtildi. Malatya istikametine gidecek otobüsler Sivas terminalinde bekletilirken, Malatya ve Kayseri istikametine giden kamyon ve TIR gibi ağır tonajlı araçlar da dinlenme tesislerinde bekletilmeye başlandı. Malatya'dan Sivas istikametine gelen otobüs yolcuları ise ilçedeki kurumların misafirhanelerine yerleştirildi. Tipi ve sürgün Sivas-Kayseri karayolunda da etkisini hissettirdi. Yoğun tipi nedeniyle 30'uncu kilometrede Koyuncu rampasında yol sık sık trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri yol açma çalışmaları sırasında sıkıntı yaşadı. Bazı Karayolları araçlarının da kar nedeniyle kayarak yoldan çıktığı görüldü. Yolun kapanması nedeni ile çok sayıda araç uzun süre karayolunda beklemek durumunda kaldı.

Şarkışla İlçesi istikametinden Sivas'a hasta taşıyan bir ambulansta yolun sık sık kapanması ve mahsur kalma ihtimaline karşı Kayseri iline yönlendirildi. Sivas-Kayseri Karayolu Kovalı mevkisinde uygulama yapan polis ekipleri, zincirsiz araçların seyrine izin vermezken, ağır tonajlı araçları da durdurdu. Sivas-Tokat karayolu Çamlıbel mevkisinde ise kar yağışı nedeni ile zincirsiz araçların seyrine izin verilmiyor. Ankara ve Erzincan istikametine giden araçlara da zincir takma şartı getirildi. Fırtına ve tipinin devam etmesi ihtimaline karşı mecbur kalmadıkça yola çıkılmaması uyarısı yapıldı.

EA,HY (EA/RT) - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Kayseri Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title