Haberler

Sivas - Çanakkale Zaferi Konulu Sergiye Dualı Açılış

Sivas'ta Türk Eğitim-Sen Tarafından Çanakkale Zaferi'nin 96'ıncı Yıldönümü Nedeniyle Hazırlanan Fotoğraf Sergisi İl Müftüsünün Yaptırdığı Dua Eşliğinde Açıldı.

SİVAS'ta Türk Eğitim-Sen tarafından Çanakkale Zaferi'nin 96'ıncı yıldönümü nedeniyle hazırlanan fotoğraf sergisi il müftüsünün yaptırdığı dua eşliğinde açıldı.

Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 96'ıncı yıldönümü nedeniyle dijital ortamda hazırlanan fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi açıldı. Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Kültür Merkezi'ndeki açılışa Vali Ali Kolat, CÜ Rektörü Prof.Dr.İlyas Dökmetaş, İl Müftüsü Yusuf Şahin ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Açılış öncesi Çanakkale Zaferi'nin hangi koşullarda kazanıldığı ve zaferin önemi anlatıldı. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Şahin kürsüye geçerek dua etti. Açılışa katılanlar da yapılan duaya eşlik etti. Duanın ardından açılış kurdelası kesildi. Sergiye ilginin yoğun olduğu görüldü. Vali Ali Kolat, bu zaferin önemini anlamak ve onu anlatmak için Çanakkale'nin görülmesi gerektiğini belirterek, "Çanakkale Zaferi bir milletin topyekün ayağa kalkışıdır. Orada 250 bin şehit vardır. Çanakkale ruhunu yaşatmak da her Türk evladının görevidir." dedi. 100 fotoğrafın bulunduğu serginin 4 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title