Haberler

Şırnak'ta Maytap Yüzünden Bir Çocuk Sol Gözünden Ağır Şekilde Yaralandı

Şırnak'ın Silopi İlçesinde, Maytap Yüzünden Bir Çocuk Gözünden Yaralandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, maytap yüzünden bir çocuk gözünden yaralandı.

Tüm ikaz ve uyarılara rağmen özellikle bayramlarda satışları bir türlü engellenemeyen maytaplar ve oyuncak silahlar, tüm tehlikelere karşın çocukların gözde eğlencesini oluşturuyor. Silopili çocuklar oyuncak silah aldıktan sonra ilk hedefleri ise işyerlerinin gece aydınlatmada kullanılan ampuller oluyor.

Her yıl bayram harçlıklarını oyuncak silahlara harcayan Silopili çocuklar, bu bayramda da silahlardan vazgeçmedi. Küçük yaştaki çocukların seyyar satıcılardan satın aldıkları patlayıcı maddeleri patlatması sonucunda çıkan yüksek sesten rahatsız olan birçok vatandaş, polisi arayarak ihbarda bulundu. Bayramda ve öncesinde oyuncak silah ve patlayıcı madde satışlarının denetimi konusunda yetkililere tepki gösteren vatandaşlar, küçük yaştaki çocukların şimdiden silahlara özendirildiğini söyleyerek,

yetkilileri göreve çağırdı.

Silopi ilçesinde küçük çocukların işyerlerinden aldıkları maytaplar, yine yaralanmalara sebap oldu. Maytap ile eğlenmeye çalışan çocuklardan 7 yaşındaki Hüseyin Yalman sol gözünden yaralandı. Vatandaşların yardımı Silopi devlet Hastanesi'ne kaldırılan 7 yaşındaki Hüseyin Yalman'ın tedavi altına alındı.

Çocuğun amcası olan Mesut Yalman patlayıcı madde ve oyuncak silah satan kişilere dava açacağını söyledi. Amca Yalman, "Bayramdan önce belediye hoparlörlerinden sürekli anonslar yapılıyordu ancak yine de bayramda gün boyunca maytaplar patlıyor. Bu maytapları satanlardan şikayetçi olacağız" dedi.

Olay ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

(MD-FA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title