Haberler

Şırnak'ta Kendilerinin Yerine Tercih Yapılan Öğrenciler Mağdur Oldu

Şırnak'ın Silopi İlçesinde Kendilerinin Yerine Tercih Yapılan Öğrenciler Mağdur Oldu. Öğrenciler Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kendilerinin yerine tercih yapılan öğrenciler mağdur oldu. Öğrenciler savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, ÖSS sonuçlarının açıklanmasıyla tercih yapma hakkı kazanan İbrahim Halil Kurnaz ve İsa Aytış adlı iki öğrenci, tercih yapmaya gittiklerinde kendilerinin yerine tercih yapıldığını öğrendi. Öğrenciler, yasal haklarını aramak için ÖSYM'ye başvurdu. ÖSS sınavından iyi derece aldığını belirten İbrahim Halil Kurnaz, "Sınav'dan Sayısal 1'den 352, Sayısal 2'den de 325 puan aldım. Bu puanlarla fizik tedavi ve çok daha iyi bölümler kazanıyordum. Fakat okula tercih yapmak için gittiğimde

ÖSYM'nin bana verdiği şifreyle başka birisinin tercih yaptığını öğrendim. Önce inanmadım ama ciddi olunca bütün hayallerimin yıkıldı. Normalde 24 tercih yapma hakkım varken benim yerime sadece iki tercih yapılmış ve Orman Mühendisliği ve Arkeoloji bölümü gibi alanlarında görünce daha çok üzüldüm. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. ÖSYM'yi arayarak mağduriyetimi söyledim ve dilekçeyle evrak gönderdik. Onlarda inceleyip sonucunu söyleyecek. İnşallah olumlu bir sonuç gelirde emeğimiz boşa gitmez" dedi.

Kimseyle bir sorunlarının olmadığını belirten mağdur öğrencilerden İsa Aytış ise "Biz bir yıl boyunca geceli gündüzlü çalışarak sınava hazırlandık ve emeğimizin karşılığı olarak iyi puanlar aldık. Bizim yerimize tercih yapan her kim ise vicdanı nasıl el verdi? Biz bu davranışı hak edecek ne kötülük yaptık. İnşallah ÖSYM olumsuz karar vermezde emeklerimiz boşa çıkmaz" diye konuştu.

(MD-AŞ-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title