Haberler

Şırnak: Şırnak'ta Hayvan Sahipleri ve Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı

Şırnak'ın Cizre İlçesi Tarım Müdürlüğü, Köy Muhtarları ile Hayvan Sahipleri ve Çiftçilere Yönelik Bir Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi Tarım Müdürlüğü, köy muhtarları ile hayvan sahipleri ve çiftçilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Öğretmenevinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Kaymakam Gökhan Azcan, İlçe Tarım Müdürü Osman Canoruç, veterinerler Emine Asal ve Türkan Seyitoğlu, Ziraat Mühendisi Arif Ünal, Sağlık Teknisyeni Ufuk Yeniay, köy muhtarları ile sayıda çiftçi ve hayvan sahibi katıldı. Suni tohumlama, şap hastalığı, büyükbaş hayvanlarda küpeleme çalışmaları, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ve kuş gribi hakkında köylü ve çiftçi vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yapılan toplantıda söz alan Kaymakam Azcan, "Ülkemiz, çok verimli topraklara sahip olan bir ülkedir. Ülkemize yetişen birçok ürün dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığı gibi, hiçbir ülke bizim kadar verimli topraklara sahip değildir. Ancak, onların çiftçilerinin bizimkilerden daha ileriye gittiği görülüyor. Onun için eğer bugün Amerikalı bir çiftçi ile rekabet etmek istiyorsanız, iyi bir ürün elde etmeniz gerekir. Bunu da yapmak için iyi bir eğitim almak gerekiyor. Bugün burada verilen bütün bilgiler, sizlerin daha iyi bir ürün ve daha sağlıklı hayvanlara sahip olmanızı sağlayacak. Özellikle ilçemiz, en verimli topraklara sahip. Yanıbaşımızdan Dicle Nehri geçiyor. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu, herkese nasip olmayan bir nimettir" dedi.

Tarım Müdürü Osman Canoruç ise, "Kuş gribi hastalığının dünyada halen risk olmaya devam ettiği bu günlerde, göçmen kuşların göç yolları üzerinde bulunması ve yaklaşan sonbahar göçleri sebebiyle ülkemizde de hastalık riski artmaktadır. Bu nedenle, kuş gribi hastalığının ülkemizi etkilememesi, olası riskin en aza indirgenmesi ve bunun yanısıra suni tohumlama ile verim ve kalite yönünden daha iyi hayvan ırklarının meydana getirilmesi, şap aşılamaları ile şap hastalığının ortadan kaldırılması, çiftçinin elinde olmayan sebeplerle meydana gelen yangın, dolu, don, heyelan, fırtına ve hortum gibi tabiat olayları neticesinde zarar gören ürünlerin teminat altına alınarak zararın ortadan kaldırılması, hayvancılığın desteklenmesi adına bölgemizde yem bitkileri ekilişlerinin yaygınlaştırılması konularında bilgi alışverişinde bulunmak için bu toplanıyı düzenledik" diye konuştu.

Veteriner Hekim Emine Asal, toplantıda kuş gribi hastalığının nasıl bulaştığı, korunma yolları, suni tohumlama, şap hastalığı, büyükbaş hayvanlarda küpeleme çalışmalarının önemi ve KKKA'dan korunma yolları hakkında köy muhtarları ve çiftçilere bilgi verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title