Haberler

Şırnak: Cizre'de Vatandaşlar Su Taşkınlarına Karşı Uyarıldı

Şırnak'ın Cizre Belediyesi, Yağışlar Sonrası Dicle Nehri'ndeki Su Seviyesinin Yükselmesi Nedeniyle Vatandaşları Su Taşkınlarına Karşı Uyardı.

Şırnak'ın Cizre Belediyesi, yağışlar sonrası Dicle Nehri'ndeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle vatandaşları su taşkınlarına karşı uyardı.

Dicle Nehri'nde su seviyesinin artması korkuya neden olurken, evleri nehrin kıyısına ve su kanalına yakın olan vatandaşlar gece geç saatlere nehir kenarında nöbet tuttu. Belediye Başkanı Aydın Budak, "Nehrin ilçemizin hemen yanından geçmesi, ilçemizi tehdit altına sokuyor. Dicle Nehri'ndeki su seviyesinin artması, buradaki yerel idareciler olarak bizi harekete geçirdi. Gerek kaymakamlık, gerekse belediye olarak muhtemel bir felakete karşı ekiplerimiz hazırdır; ancak vatandaşların yine de bu konuda çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Böyle bir vakayı duyduklarında hemen yetkili birimleri haberdar etmeliler" dedi.

Bu arada, hava koşullarının bir nebze düzelmesiyle birlikte çoğu vatandaş, nehir suyuna kapılıp gelen odunları toplamak için sabahın erken saatlerinden itibaren kıyıya akın etmeye başladı. Çoğunluğu çocuklardan oluşan vatandaşlar, kimi zaman nehirdeki odunları, kimi zaman da sürüklenip gelen kapı, pencere ve benzeri eşyaları topladı. Nehirde akıntıya kapılan odun ve eşyalar arasında hayvan ölülerinin de bulunması dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title