Haberler

Sıra Göçmenlik Reformunda

ABD Başkanı Barack Obama, Sorunlu Bulduğu Amerikan Göçmen Politikasında Geniş Reform Yapmaya Hazırlanırken, Cumhuriyetçi Kanattan Destek Bulmaya Çalışıyor.

ABD Başkanı Barack Obama, sorunlu bulduğu Amerikan göçmen politikasında geniş reform yapmaya hazırlanırken, Cumhuriyetçi kanattan destek bulmaya çalışıyor.

Obama, seçim kampanyası dönemindeki en büyük vaatlerinden olan ve büyük tartışmalar sonucu yasalaşan sağlık reformu ile uzun uğraş verdiği mali reformun ardından, ülkenin diğer büyük sorunlarından göçmenlik konusuna el atmaya hazırlanıyor.

Kapsamlı bir göçmenlik reformu isteyen Obama, reforma ilişkin herhangi bir detay vermemesine ve herhangi bir zaman çizelgesi sunmamasına rağmen, bu konuda kendisinin, Demokratların ve Amerikalıların çoğunluğunun adım atmaya hazır olduğunu belirterek, Cumhuriyetçilere de mesaj gönderiyor. Böylece Obama'nın, bu konuda "topu" Cumhuriyetçilerin sahasına göndermeyi istediği yorumları yapılıyor.

Washington Post'un haberine göre, özellikle 2006 yılında bu değişikliği isteyen 11 Cumhuriyetçinin desteğini arayan Obama'nın bu umudu, şimdilik boşa çıkacağa benziyor.

Gazetenin görüşlerine başvurduğu söz konusu Cumhuriyetçi senatörlerin bazıları, konuyla ilgili düşüncelerini değiştirmediklerini belirtirken, Obama'nın reformunu desteklemeye hazır oldukları mesajını da vermediler.

Şu anki dönemin, konunun ele alınmasına uygun bir zaman dilimi olmadığını ifade eden bu senatörler, Obama'nın öncelikle güney sınırına yönelik sorunları halletmesi gerektiği düşüncesini dile getirdi.

Gazetenin haberine göre, Kongre'de sadece bir kaç kişi, bu seçim yılında göçmenlik reformunda ilerleme sağlanabileceğini düşünüyor.

2008'deki başkanlık seçiminde, üçte ikisi Obama'yı destekleyen Hispaniklerin, Kasım ayında yapılacak Kongre seçimlerinde de "Demokratların kaderini" önemli ölçüde etkileyebileceğine dikkat çekiliyor.

(

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title