Haberler

Siirt'te Yılın Olayları

Siirt'te 2011 yılında eğitim, sağlık, siyaset, güvenlik, spor ve ekonomik alanda önemli bir çok gelişme oldu.

Siirt'te 2011 yılında eğitim, sağlık, siyaset, güvenlik, spor ve ekonomik alanda önemli bir çok gelişme oldu.

Siirt'te 2011 yılında yaşanan bazı önemli olaylar şöyle:

1 Ocak: Siirt'te yeni yılın ilk gününde 15 bebek dünyaya geldi.

14 Ocak: Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin ekmek gramajının düşürülerek, zam yapma kararı Valiliğin itirazı üzerine geri alındı.

15 Ocak: Siirt'te Acil Afet ve Durum Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde dalgıç arama kurtarma ekibi oluşturuldu

22 Ocak Siirt'te Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösterecek İnşaat Mühendisleri Odası, il temsilciliği oluşturuldu.

28 Ocak: Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) üyesi 42 kişilik bir heyet, Siirt Valisi Musa Çolak'ı ziyaret etti. Van Devlet Tiyatrosu (VDT), Siirt'te

"Zengin Mutfağı" adlı oyunu sahneledi.

31 Ocak: Siirt Eğitim Kültür Sanat Spor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce

(SEKBİL-DER), SODES kapsamında hazırlanan "Kültür, Sanat, Spor Merkezi" projesinde kitap okuma, masa tenisi, satranç ve halı saha turnuvalarında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

9 Şubat: Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Siirt'e geldi.

22 Şubat Siirt'in yanı sıra Kurtalan, Aydınlar ilçeleri ile Gökçebağ, Atabağı, Kayabağlar beldelerinin yararlandığı temiz su arıtma tesisi için protokol imzalandı.

4 Şubat: Siirt'te vergi rekortmenleri ve başarılı Defterdarlık personeli ödüllendirildi.

27 Şubat: Siirt Valisi Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak, "Ana Kız Okuldayız" kampanyasına destek amacıyla evleri dolaşarak, destek istedi.

7 Mart: Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Pet Şişe Kapakları Toplama" kampanyasından elde edilen

gelirle alınan 5 tekerlekli sandalye sahiplerine teslim edildiği bildirildi.

18 Mart: Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Fatma Gülmez, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen "Nevruz" konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye 3'ncüsü oldu.

19 Mart: Siirt'te, 60 kuruştan satılan ekmeğin fiyatı 70 kuruşa çıkarıldı.

27 Nisan: Siirtli tekvandocu Ensar Uğuz "9. İspanya Açık Taekwondo Turnuvası"nda ikinci oldu.

3 Nisan: TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen araştırma proje yarışmasında Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi uygulamalı Fizikte bölge birincisi oldu.

17 Nisan: Siirt'te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilk kez balon turu düzenlendi.

21 Nisan: Siirt Üniversitesi'nde "İnternet Bilgi Toplumu ve Üniversiteler" konulu konferans düzenlendi.

23 Nisan: Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında kabul edilen "Fıstık Üretiminin Altyapısının İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Projesi"nin ön çalışmaları başladı.

26 Nisan: Siirt'te bir grup ana sınıfı öğrencileri, Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunami felaketinde yakınlarını kaybeden öğrencilere duygularını içeren mektup gönderdi.

29 Nisan: Siirt Devlet Hastanesinde sigara bırakma polikliniği hizmete girdi.

30 Nisan: Siirt'te mevcut hükümet konağının yetersiz kalması nedeniyle yapılması planlanan yeni Hükümet Konağı projesi tanıtıldı.

AnadoluJet'in Ankara Siirt arasında haftanın 7 günü karşılıklı uçuş seferi 5 güne düşürüldü.

Hedef Aliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Siirt Aydılar ilçesinde yaptıracağı okul için il Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

1 Mayıs: Doğu ve Güneydoğu sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu

(DOGÜNSİFED) yönetim kurulu Siirt'te toplandı.

15 Mayıs: Siirt'te 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde halk yürüyüşü yapıldı.

19 Mayıs: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'in Botan Çayı üzerinde kurulan Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin açılışı ile Kirazlık Hidroelektrik Santrali Temel Atma, Çetin Hidroelektrik Santrali Proje başlatma ortak törenine katıldı.

Baykan Kaymakamlığı'nın Dicle Kalkınma Ajansı, Siirt İlim Spor Araştırmaları Vakfı ve GAP İdaresi Başkanlığı'nın desteğiyle düzenlediği "Uluslararası Veysel Karani Sempozyumu ve Anma Etkinlikleri" başladı.

20 Mayıs: Siirt'in Baykan ilçesinde "Uluslararası Veysel Karani" sempozyumu düzenlendi.

27 Mayıs: Siirt'te 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEK) açıldı.

1 Haziran: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca yürütülen "Türkiye'de Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" projesi kapsamında Eruh ilçesine bağlı Ormanardı köyünde organik çilek bahçesi kuruldu.

3 Haziran: 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Siirt Valisi Musa Çolak'ı ziyaret etti.

15 Haziran: Siirt Bağgöze ve Çevre Köyleri Derneği (BAĞÇEV-DER) bünyesinde kurulan Tiyatro Mişar "Erkekler Köyü, Mihriban" adlı oyunu sahneledi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 6. Olağan Kurulu toplantısı Şırnak Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında toplandı.

20 Haziran: Anadolu ve Bora Jet'in işbirliği ile Ankara-Siirt tarafından yapılan karşılıklı uçak sefer sayısı, haftada 5'ten 7'ye çıkarıldı.

23 Haziran: Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi KKTC'de yapılan halk oyunları Türkiye finalinde birinci oldu.

25 Haziran: Siirt Valiliği'nce düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Şenliği etkinlikleri başladı.

3 Temmuz: Siirt'te pikniğe giden kuzenlerin içerisinde bulunduğu bir otomobilin polis panzeriyle çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kardeş öldü, 5 kuzen yaralandı.

16 Temmuz: İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Siirt'te bir komiserin şehit olduğu silahlı saldırı ile ilgili çeşitli temaslarda bulundu.

19 Ağustos: Siirt Valiliği, terör örgütünce Eruh ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen hain saldırıda 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 4'ünün de yaralandığını bildirdi.

28 Ağustos: Siirt Müftülüğü'nün sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında düzenlediği "Kuran Ziyafeti ve İlahi Dinletisi" etkinliği gerçekleştirildi.

8 Eylül: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Siirt Valisi Musa Çolak'ı ziyaret etti.

10 Eylül: Siirt'te, Botan Çayı'nda 2 oğluyla akıntıya kapılarak kaybolan baba Fehim Özbey'in de cesedi bulundu.

14 Eylül: Atatürk'ün Siirt'e gelişinin 95. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

25 Eylül: Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 güvenlik görevlisi şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

29 Eylül: Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Siirt'te din görevlileriyle bir araya geldi.

30 Eylül: Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 20 Eylül'de Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'na yönelik saldırıda yaralanan Gülcan Olgaç'ı (27) ziyaret etti.

3 Ekim : Bağımsız Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Eruh Belediye Başkanı M. Melih Oktay ve BDP'li Kurtalan belediye başkanvekilleri hakkında resmi törenlere katılmadıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen, "En güzel cami yarışması"nda Siirt'te uzak doğu mimarisiyle dikkati çeken Ebul Vefa Camisi birinci seçildi.

8 Ekim: Judo Federasyonu Başkanlığının 2011 faaliyet programında yer alan ve Ankara'da düzenlenen Veteranlar Türkiye Judo Şampiyonası'nda Siirtli judo antrenörü Abdurrahim Kaymaz birinci oldu.

13 Ekim: Güney Gazetesi sahibi Sami Budak, ölümünün birinci yıl dönümünde meslektaşları tarafından anıldı.

17 Ekim: Siirt'te Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) birimi ile biri Siirt'te diğeri Kurtalan ilçesinde olmak üzere 2 anaokulu düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

21 Ekim: Siirt Üniversitesi Senatosu, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki meydana gelen saldırıyı kınadı.

25 Ekim: Siirt'in Pervari ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Siirt'in Pervari ilçesinde 4 bin yardım paketi Van'a gönderildi.

26 Ekim: Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren Siirtli üniversitesi öğrencisi Mahire Bal toprağa verildi.

28 Ekim: İstanbul'da faaliyet gösteren Siirt Eğitim ve Kültür Vakfı, yetim çocukları bu kış üşümesin kampanyası kapmasında bin çocuğa giyim yardımı yaptı.

31 Ekim: Siirt Milli Eğitim Müdürlüğünce Van'daki depremde yaralananlar için kan bağışı kampanyası düzenlendi.

1 Kasım: Siirt Belediyesi tarafından "Adres Beyanında Bulun" kampanyası başlatıldı.

5 Kasım: Siirt Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen törende yapılan denetimlerde başarılı görülen 43 personele teşekkür belgeleri, 4. dönem "Terörizme Karşı Önemli Tesislerin Korunması" kursunu başarıyla bitiren 41 personele de sertifikaları verildi.

8 Kasım: Kimse Yok mu Derneği, Kurban Bayramı nedeniyle Siirt'te 6 bin aileye kurban eti dağıttı.

9 Kasım: Siirt Valisi Musa Çolak'ın, 6 askerin şehit olduğu Pervari ilçesine bağlı Belenoluk Jandarma Karakolunu ziyaret etti. 13 Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giden Siirt Belediyesi Arama Kurtarma ekibi kente döndü.

16 Kasım: Van'dan Siirt'te gelen depremzede 52 aile, sosyal tesislere yerleştirildi. Vali Yardımcısı Mustafa Pala yaptığı açıklamada, valilik kriz masasına başvuran 52 aileye mensup 270 kişinin kamu kurum ve kuruluş lojmanları ile sosyal tesislerine yerleştirildiğini söyledi.

22 Kasım: Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Huzuru Sevenler Derneği'nin işbirliğiyle SODES kapsamında yürütülen "Yeşeren Umutlar Projesi" liseler arası futbol turnuvası sona erdi.

23 Kasım: 2012 yılı bütçesini görüşmekte olan Belediye Meclisi 2012 yılında yapacağı yatırım, hizmetler ve personel giderleri için hazırlanan 60 milyon 251 bin 232 liralık bütçe 20 gün süren oturumların ardından görüşülerek kabul edildi.

30 Kasım: Siirt'te şebeke suyuna yüzde 20 zam yapıldı.

5 Aralık: Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği, Siirt ilinde tekvandoda başarılı olan 2 ilköğretim okuluna spor malzemesi yardımı yaptı.

6 Aralık: Siirtspor'da, teknik direktörlük görevine Yücel Çolak getirildi.

7 Aralık: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başlattığı "Türkiye okuyor" kampanyasına destek vermek amacıyla Siirt Valiliğince hazırlanan "Siirt Okuyor, Sizin Okuma Saatiniz yok mu" projesi düzenlenen törenle tanıtıldı.

9 Aralık: Siirt Üniversitesinde (SÜ) 1. Aşure Şenliği düzenlendi.

11 Aralık: Saadet Partisi Siirt Merkez İlçe Başkanlığına Seracettin Çığır seçildi.

13 Aralık: AK Parti Siirt merkez İlçe Başkanlığına Adnan Efe atandı.

20 Aralık: Siirt'te suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında infaz koruma memurlarının da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

21 Aralık: Diyarbakır-Batman karayolunda 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı briket yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada çoğunluğu Siirtli 25 kişi öldü, 16 kişi ise yaralandı.

24 Aralık: Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Siirtspor'un kulüp başkanlığına, "Altın ayakkabı" sahibi, eski Avrupa gol kralı milli futbolcu Tanju Çolak seçildi.

- SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

13 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 13 Mayıs burç yorumları Burhan Kuzu kimdir? Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Kaan Taşaner hayatı ve biyografisi! Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Doğruluk mu cesaret mi soruları! DC soruları! Farklı, ilginç, değişik doğruluk mu cesaretlik mi sorularına örnekler Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı SON DAKİKA 2024? Öğrenmek için TIKLAYINIZ Filistin BM üyesi mi, BM'ye üye oldu mu? Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

title