Haberler

Siirt'te Ciftçiler, Sulama ve Krediler Konusunda Bilgilendirildi

Siirt'te Çiftçilere Modern Sulama Teknikleri ve Kredilendirme Konularında Bilgi Verildi.

Siirt'te çiftçilere modern sulama teknikleri ve kredilendirme konularında bilgi verildi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (STSO) ile Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü Tarımsal Pazarlama Bölüm Başkanı Ferzent Adıyaman, tarımsal sulamada modern tekniklere geçilmediği takdirde Türkiye'yi ve dünyayı büyük tehlikelerin beklediğini ifade ederek, "Bu tehlikelerden kurtulmak için modern sulama tekniklerine geçmemiz gerekiyor. Bu yönetmelerden damlama ve yavrulama sistemlerini öneriyoruz. Bu yöntemlerden damlama sisteminde ağaçların köklerine su, damlama sistemi ile veriliyor. Bu sistemlerde su kaybını önleniyor. Modern sulama tekniklerinde 250 bin YTL'ye kadar faizsiz kredi veriyoruz'' dedi.

STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu ise, çok önemli bir konuda çiftçileri bilgilendirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çiftçilerimizi küresel ısınmaya bağlı olarak ortaya çıkan su sorunu ve krediler konusunda bilgilendirmekten mutluyuz. Umarım bu toplantıdan çiftçilerimiz lehine yararlı sonuçlar ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra çiftçilerin kredilendirme şartları konusundaki soruları cevaplandırıldı. Toplantıya Ziraat Bankası yetkilileri, Tarım İl Müdürlüğü teknik personeli, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası yöneticileri ve çiftçiler katıldı.

(ZKG-SK-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title